Kendimize Yolculuk... - DİDEM ÜZERK

Kendimize Yolculuk...


Merhabalar;

Evet, testi çözdük. Sıra geldi sonuçlara. Yeni yılla beraber duygusal zekâyı tanımlamaya başladık. Geçen hafta detaylandırdık, testi çözdük. Şimdi de sonuç zamanı. Sonuçlardan sonra duygusal zekâmızı nasıl geliştiririz onlara bakacağız. Haydi, şimdi hesaplayalım.

NASIL HESAPLANIR?

Bu testi önce kendinize uygulayın, sonra sizi yakından tanıyan bir kişiden sizin adınıza bu testi cevaplamasını isteyin. Her soruya yanıt verin; evet, hayır, Bazen şeklinde.
•    Evet, için 3 puan
•    Hayır, için 1 puan
•    Bazen için ise 2 puan yazın.
Cevaplarınıza karşılık gelen puanları toplayın. Sizi tanıyan kişinin verdiği cevapların puanlarını toplayın. Her iki puanın ortalamasını alın. Çıkacak olan rakam duygusal zekânızın değerini verecektir.

DEĞERLENDİRME

50 VEYA ALTI: Yardıma ihtiyacınız var
Düşünceleriniz bulanık. Empati gücünüz zayıf. Sorunlara çözüm üretemiyorsunuz. Her toplumda uyum sorunu yaşıyorsunuz. Bu nedenle sık sık depresif haller sergiliyorsunuz. Eğer profesyonel bir yardım almasanız ileride psikolojik rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Kendinizi hazır hissettiğiniz anda bir psikoloğun kapısını çalın.

50 ve 70 ARASI: Normalsiniz
Toplum içinde fazla göze bakan bir uyumsuzluğunuz yok. Ancak kendi iç dünyanızdaki sorunlarla baş etmekte yetersiz kalabiliyorsunuz. İkilemler en büyük sorununuz. Duygusal zekanızı geliştirmeye ihtiyacınız var. Yapmanız gereken tek şey çaba sarf etmek. Kazanan siz olacaksınız.

70 ve 110 ARASI: İyisiniz, daha iyi olabilirsiniz
Özel hayatınızda, iş hayatınızda da aman aman bir sorun yok. Tren rayında gidiyor. Raydan çıkma durumunda ne yapacağınızı biliyorsunuz ama bazen çözümleriniz kısa süreli olabiliyor. Daha çok başarı istiyorsanız, kendinizi geliştirmeye bakın.

110 VE DAHA ÜZERİ: İyi ve güvenilir birisisiniz
Kendinizi çok iyi tanıyor, başkalarını da belki kendilerinden daha iyi anlıyorsunuz. Olumsuzlukları olumluya çevirmek sizin için zor değil. Tebrikler, mükemmel olmasa da mükemmele yakın bir insansınız. Duygusal zekânız ortalamanın üzerinde. Duygularınızı dizginleme ve mantıklı kararlar verme konusunda bir hayli başarılısınız Çok fazla arkadaşınız yok belki ama çok sağlam dostluklarınız var. En büyük korkunuz yalnız kalmak çünkü siz insanlardan beslenen, dostlukları sayesinde hayatına anlam katan birisiniz.


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Ekm

Merhaba

29Eyl

Kendimize Yolculuk...

23Eyl

Kendimize Yolculuk...

28Tem

Kendimize Yolculuk...

24Haz

Kendimize Yolculuk...

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222