Kendimize Yolculuk... - DİDEM ÜZERK

Kendimize Yolculuk...



Merhaba;
Çok zor biliyorum. Bu zamanda ve hayat şartlarında mutlu olmak, mutlu görünmek. Bekleyen faturalar, kiralar, pandemi… zorluklar arasında ben mutluyum demek ya da hissetmek.
Zaman; geçmiş ve gelecek. Çok önemli ama esas önemli olan ŞİMDİ… 
Şimdi, elimizdeki tek şey. Geçmişe ya da geleceğe bağımlı hale gelmemiz, yaşadığımız anın hazzından yoksun bırakır. Geleceğe dair planlar yapmamız güzel ama ya BUGÜN…
Geçmişe değer verin, dersleri cebinize koyun, size ışık tutsun. Geleceğe kucak açın. Ve hayatınızı “şimdi” dediğimiz o eşsiz anda yaşayın. 
Bunun farkında mısınız?
Bugün bittiği zaman sonsuza dek geçip gidecek. Geçmişin bir parçası olacak. Bugünü yaşamak, önemli bir gün haline getirmek için tek bir şansımız var. 
Her gün, her an sizin için altın değerinde. Öğrenmek, değişmek, yenilenmek, başkasının hayatında fark yaratmak. Kendinizinkinde de. Bugün değilse ne zaman?
Bugüne hakkını verin ki, yarın güzel olsun. Yaşadığınız her olay size bir şeyler katıyor. İyi ya da kötü. Güçlendiriyor. Yaşadığımız her şeyin bir sebebi var ve bunlar sizi bugüne getirmek içindi. Yapmak istediğiniz ne varsa başarabilirsiniz. Yeter ki inanın. Bugüne inanın…
Bende de oldu. Dur şu işe gireyim, yapacağım-
Ya bekle- terfi alıyorum.
Az daha- müdür oldum, zamanı var.
Da ne zaman?
İnsan kafasına koyduklarını ne zaman yapar? Ya da ne zaman hazır olacağız?     Ben söyleyeyim mi? Hiçbir zaman…
Ertelediğim birçok şeyi yaptım ama yapamadıklarımda var. Baktım onları yapamıyorum, yol haritamı değiştirdim. B planı. Bugün dedim değişiyorum. Bugün karar aldım, yarın hazırlandım, o gün yaptım. 
Hayatımız seçimlerden ibarettir. Kadere inanıyorum ve seçimlerinde kaderin bir parçası olduğuna inanıyorum. Seçtiğimiz yol doğrultusunda ilerliyoruz. 
Bu birazda bakış açımızla bağlantılı. Av Mevsimi filminde herkes Cem Yılmaz’ın türkü sahnesini hatırlar. Bense Cem’ in ölmeden önce Şener Şen’ e yaptığı bakış açını değiştir işareti yaptığı sahneyi unutmam. Bende bakış açımı değiştirdim. Neden olmuyor-dan neden olmasına. Olmayacak galiba-dan oldururuz a. Bu nasıl olur-dan nasıl çözeriz e.  
Çorap söküğü gibi geliyor arkası. 
Çözüme odaklanın, bugüne odaklanın.
Kendinize iyi davranın…


 
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Ekm

Merhaba

29Eyl

Kendimize Yolculuk...

23Eyl

Kendimize Yolculuk...

28Tem

Kendimize Yolculuk...

24Haz

Kendimize Yolculuk...

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222