BİLGİ PAYLAŞINCA GÜZEL - Onur Arslan

BİLGİ PAYLAŞINCA GÜZEL


Merhaba yemek severler sizlere mutfak bilgileri sırları ve püf noktaları vermeye çalışıyorum. Bu konuda öneri ve isteklerinizi değerlendirmek ,cevaplandırmak isterim. Geçenlerde yemekler üzerini hoş sohbet edebileceğimiz bir ortamda bulundum .ünlü mutfak şefleri ,gurmeler ,meraklı aşçı öğrencilerin olduğu bir ortamda  tek konuşulacak şey tabiî ki yemeklerdi . biz yemekleri yapıyoruz şefler olarak yeni sunumlar yeni tatlar üretiyoruz ,gurmeler değerlendiriyor herkesten onay görürsek değerli öğrencilerimize öğretiyoruz.bu döngüde hayatımız devam ediyor .muhabbetimiz genellikle Türk yemekleri yöresel tatlar üzerine yoğunlaştık yeni nesil bu tatlardan pek haberdar değiller çünkü dünya mutfağı diye yetişen bir nesille devam ediyoruz. Türkiye sınırları içinde bizde dahil her şef Türk mutfağını bilmeli uygulamalı  ve öğretmelidir. Dünya mutfağını da bilmek zorundayız gelen ziyaretçi misafirlerimize hizmet etmek zorundayız. Ama en önemlisi kendi mutfağımızı özüne varana kadar öğrenmek ve bilmektir. şu an itibari ile artık internet yaygın ve herkes kullanabiliyor .araştırıp sizlerde bir Türk yemeği Osmanlı yemeği yapabilirsiniz. Evlerimizde halen yapılıyor tüketiyoruz .sadece araştırılıp bilinçlenmeli ve özümüz olan yemekleri bilmeli tüketmeliyiz.Gerçekten çok lezzetli olduğunu anlayacaksınız. Sizlere konumuzla ilgili bir tarif vermek istiyorum .lezzetli günler dileriz.

 

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler:

• 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)

• 2 adet orta boy soğan

• 1 adet domates

• 8 adet yeşil biber

• 4 diş sarmısak

• 1 yemek kaşığı salça

• sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber

• 200 gr çekilmiş et

Hazırlanışı :

Patlıcanları alaca çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 adet yeşil biberi de yağda kızartın. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir. Afiyet olsun..

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Ağs

BİLGİ PAYLAŞINCA GÜZEL

25Tem

ONUR ARSLAN İLE GURME MASASI

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222