MUĞLA’DA CHP-AK PARTİ –MHP İTTİFAKI MI VAR ? - Sedat Ünal

MUĞLA’DA CHP-AK PARTİ –MHP İTTİFAKI MI VAR ?


Değişen birşey olmaz ise, 2019’da birçok seçim olacak. Bunlardan birisi de Muğla Büyükşehir Belediyesi seçimleri.

Bildiğim kadarı ile (!) Muğla Büyükşehir Belediyesi CHP’li bir belediye... Yada ben yanılıyorum; Osman Gürün, CHP+Ak Parti+MHP’nin ortak başkanı..

   Osman Gürün’ün seçildiği günden bugüne en çok muhalifleri yine CHP’liler oldu. Marmaris’te Ali Acar, Bodrum’da Mehmet Kocadon birçok kez isyan bayrağı açtılar.

Osman Gürün muhalifleri ilçe başkanlığı seçimlerinde, farklı listeler oluşturmaya çalıştıkları öğrenildi. Her ne kadar başarılı olamasalarda böyle bir girişim gerçekleşti.

Muğla siyasetine bakınca Osman Gürün’den en çok memnun olanlar da AKPARTİ ve MHP il teşkilatları.

Çünkü ben güne kadar birkaç satır yazılı basın açıklaması dışında Ak Parti İl Başkanlığı’ndan, MHP il başkanlığı’ndan Osman Gürün hakkında hiçbir eleştiri görmedim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri ile ilgili olarak ‘’Biz öyle 3-4 ay önceden başlayarak seçim falan kazanmadık. 2 yıl boyunca, kadınlarımızla, gençlerimizle kapı kapı dolaştık. Yılmadık. Seçim böyle alındı’’ demişti.

Bu açıklamalardan yola çıkarak Muğla’ya bakınca, Muğla’da siyaset falan yapılmıyor. Siyasetcilik oyunu oynanıyor.

Şimdiden 2019 yılında yine her zaman ki senaryo gerçekleşecek gibi gözüküyor. Yerel seçimlere 3-4 ay kala yavaştan partiler hareketlenecek.  Aday belirlenip seçime 1 ay kala mikrofonda yüksek sesle ‘’Biz bu seçimi alacağız’’ nutukları atılacak. Çevredeki partililer bol bol alkışlayacak. Kendin çal, kendin oyna hesabı..

Seçim sonunda da ‘’Muğla CHP’ye oy veriyor kardeşim, yapacak birşey yok’’ sonucu çıkarılacak.

 

Sadece bir örnek vereyim. Şuan Menteşe’de, parkomat hukuksuz bir şekilde işletiliyor. Mahkeme dur dedi, fakat belediye kararı yok sayıyor. Eleştiren birilerini gördünüz mü ?

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
26Ara
24Kas

FUARDAKİ GÜLÜCÜK YETMİYOR

07Kas

ATATÜRK DİKTATÖR MÜ ?

07Haz
saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222