YEMEKLİK DEĞİL YATIRIMLIK FASULYE

Enerji üretim maliyetlerinin ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin ardından enflasyonun önlenemez yükselişi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Üretim maliyetlerinin artması ile artan sebze meyve fiyatlarından sonra vatandaşlar semt pazarlarından bile alışveriş yapmakta zorlanıyor. Fethiye'nin en büyük semt pazarlarından olan Salı Pazarı'nda 1 kilogram taze fasulyenin 80 TL'lik fiyatını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

TÜİK Mart Ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Tüketici Fiyat Endeksi Mart’ta  aylık bazda yüzde 5,46, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 9,19 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 61,14, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 114,97 oldu.
Alışveriş yapan vatandaşlar TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile market ve pazar fiyatlarındaki artışın uyuşmadığını ifade ediyorlar. 
Enflasyon artışını en fazla market ve pazarda hisseden vatandaş Salı Pazarında taze fasulyenin fiyatını görünce gözlerine inanamadı. Fiyatı ile bu hafta pazarda rekor kıran taze fasulye için Pazar esnafının “Yemeklik değil yatırımlık” sözü dikkat çekiciydi.

YEMEKLİK DEĞİL YATIRIMLIK FASULYE
Taze fasulyenin yanı sıra diğer sebze ve meyve fiyatlarının dört gün önce kurulan Cuma Pazarı’na göre yüksek olması vatandaşı isyan etme noktasına getirdi. 80 TL’ye satılan taze fasulyenin yanı sıra pazarda domates 20, muz 14, patates 12, salatalık 15, limon 6, kabak 12, patlıcan 15 liradan tezgâhlarda alıcısını bekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN