Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri

Satranç turnuvasında eğitimde şiddete dikkat çektiler

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen satranç turnuvasına katılan öğrenciler siyah giyinerek turnuvaya çıkarken eğitimde şiddete dikkat çektiler.

Başkan Ünlü Marmarisli kadınlarla kahvaltıda buluştu

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye’nin ücretsiz olarak düzenlediği sabah sporuna katılan kadınların davetlisi olarak Yüzme Eğitim Merkezi’ndeki kahvaltıya katıldı.

FTSO Çalışanlarına Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Ve İç Tetkikçi Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği (FGB) çalışanları, uluslararası standartlarda kaliteli hizmet sunmak ve üyelerinin memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak amacıyla  ‘ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri ve İç Tetkikçi Eğitimi’ne katıldı. 

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hijyen Eğitimine 44 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Hijyen Eğitimi’ne 44 kişi katıldı.

Bodrum’da yeryüzü çocuklarla, gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

 Bodrum’da geleneksel hale gelen ve bu yıl 18.’si düzenlenen uçurtma festivali binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Eğitim yararına organize edilen programda yeryüzü çocuklarla, gökyüzü ise uçurtmalarla şenlendi.

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu'nda Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Marmaris’te Jandarma personeline yangın eğitimi verildi

 Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında paydaş kurum personellerine yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Marmaris ilçesinde Jandarma personeline yangın eğitimi verildi.

Oryantiring eğitimi gençlere yön veriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, "Biz Bir Takımız" Projesi kapsamında öğrencilere 14 haftalık bir oryantiring eğitimi sundu. Eski Muğla sokaklarında gerçekleştirilen eğitimler, gençlerin doğa sporlarına ilgisini artırırken, takım ruhunu da güçlendirdi.

GEKA’nın desteklediği ‘Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi’ eğitimi sona erdi

Muğla Valiliği ve MUTSO iş birliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde Muğla Ticaret İl Müdürlüğü katkılarıyla iki gün süren “Gastromuğla-Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi” eğitimi tamamlandı.

Dalaman’da öğrencilere gıda güvenilirliği anlatıldı

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimlerini sürdürüyor.

Öğrencilere Trafik Kuralları hakkında eğitim verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Karayolu Trafik Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Çölyak hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla çölyak hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Öğrenciler kitap hazırlamak için yola çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) , 'eğitimde iyi örnekler' yarışmasına Karya Uygarlığı'nı tanıtmayı amaçlayan proje ile katılım sağladı. Proje çalışmaları dahilinde Hisarönü mahallesinde bulunan Kastabos antik kentindeki ‘Hemithea Tapınağı’ nın yol rotasını çıkartmalarının ardından kitap hazırlığına başladı.

MSKÜ Ortaca’da Tanıtım Fuarına Katıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Yeni Nesil Kurs Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Ortaca Yükseköğretim Tanıtım Fuarına katıldı.

MSKÜ'de Korolar Şenliği ödül töreni ile tamamlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen 2’inci Muğla Korolar Şenliği, muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi.

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

ORKUT ile AFAD ekiplerine eğitim

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) ekipleri, AFAD ile işbirliği yaparak eğitim programlarına tabi tutuluyor.

Öğrenciler Bilim Parkı'nın konuğu oldu

 Muğla’nın Dalaman ve Ortaca ilçesinde gelen öğrenciler, Marmaris İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nın konuğu oldu.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

Muğla'da satranç turnuvası sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mavi Yeşil Projesi" kapsamında bir satranç turnuvası düzenlendi. Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirilen turnuvada il birincileri belirlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni adaylarına görev eğitimi

 MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından “Resmi Bayram, Tören ve Kutlama Programlarının Hazırlanmasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeninin Görevleri” etkinliği düzenlendi.

Fethiye’de anaokulu öğrencileri trafik kurallarını öğrendi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’nun minik öğrencileri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.

Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Menteşe'de başladı

 Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri, Menteşe ilçesinde başladı.

MSKÜ ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı arasında iş birliği protokolü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığında görevli personellerin yabancı dil eğitimi almaları kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile 5 yıl geçerli iş birliği protokolü imzalandı.

Muğla İl Müftülüğü'nden eğitim semineri

Muğla İl Müftülüğü, gençlik çalışmalarını ve manevi danışmanlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla "Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar Eğitim Semineri" düzenledi. Seminer, Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Köyceğiz’de Müftülük personeline ilk yardım eğitimi verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ilk yardım eğitimi alan Kur’an kursu öğreticileri, sertifikalarını aldılar.

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına orman yangını eğitimi

 Orman yangınlarına en hassa iller arasında yer alan Muğla’da her gün vatandaşlardan gelen binlerce çağrıya cevap veren, yaz aylarında da gelen orman yangın ihbarlarını yönlendiren Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına orman yangını eğitimi verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Oxford'a

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülden Yüksel, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında İngiltere'nin Oxford Üniversitesine gitmeye hak kazandı.