Işveren Haberleri

Işveren Haberleri

İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri için sahada

 Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla, Ortaca, Datça, Bodrum ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işverenlerine ve hizmet sektörünün öncü firmalarına yönelik istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Muğla İŞKUR, Sanal İstihdam Fuarı ile işverenle iş arayan vatandaşı bir araya getiriyor

Muğla İŞKUR tarafından 24 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Sanal İstihdam Fuarı, iş arayanları ve işverenleri çevrim içi ortamda bir araya getirecek.

Stantlara gençlerden yoğun ilgi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' paneli, işveren ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Akaryakıta rekor zam

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira 61 kuruş, motorinin litresine 1 lira 51 kuruş zam yapılacak.

Bodrum Belediyesinden işçileri sevindiren sözleşme

Bodrum Belediyesi, Belediye İş Sendikası ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri (SODEMSEN) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, belediye çalışanlarını memnun etti.

İşveren ve Sendika Anlaşamadılar

Haberler.Com adlı internet sitesinden Mesut Şahin’in haberine göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında anlaşma çıkmadı. Toplantı sonrası taraflardan ilk açıklamalar geldi. Türk-İş bir işçinin asgari geçim miktarını 3 bin 900 TL olarak ifade ederken, işveren tarafı söz konusu miktarı 3 bin 100 TL olarak açıkladı. Tarafların rakam konusunda anlaşmazlıkları sürerken, nihai karar dördüncü toplantıda çıkacak.

Fiyatı 10 Lirayı Geçti

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, motorine 66 kuruş zam yapıldı. Bu zammın ardından motorinin lifte fiyatı 10 liranın üzerine çıkarak benzini geçmiş oldu. Motorine 1 Aralık günü 44 kuruş indirim gelmişti. 8 Aralık itibariyle 66 kuruş zam uygulandığı haberi geldi.

Akaryakıtta İndirim Mutlu Etti

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin ardından Dünya piyasalarında petrolün varil fiyatının düşmesi ile birlikte Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), motorin ve benzine indirim geldiğini duyurdu.

Sigortacılık hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Kayseri Ve Civarı Elektrik T.A.Ş. tarafından, Maddi Hasar "All Risks" Sigortası, 3 Şahıs ve İşveren Mali Sorumluluk Sigortası hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Aydem Perakende, kategorisinde Ege Bölgesi’nin en iyi işvereni 

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketi Aydem Perakende, çalışan markası alanında hayata geçirdiği projeler, insan kaynağına ve yenilikçi kurumsal uygulamalarına yaptığı yatırımlarla, Great Place to Work® Türkiye’nin En İyi İşverenleri Özel, Sektör ve Bölge Ödülleri’nde “Ege’nin En İyi İşverenleri’’ kategorisinde 250 ve üstü çalışanı olan şirketler arasında birincilik ödülünü kazandı.

Aydem Enerji, Türkiye’nin en iyi işverenleri listesinde

Türkiye’nin öncü entegre enerji şirketi Aydem Enerji, inovatif yaklaşımla tasarladığı insan kaynakları süreçleri ve çalışan deneyiminde fark yaratan uygulamaları ile Great Place to Work® En İyi İşverenler Listesi’ne sekiz şirketi ile girmeyi başaran ilk firma oldu.

KORAN’IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ PATRON CİNAYET ŞÜPHELİSİ OLARAK TUTUKLANDI

Bodrum’da kendisinden haber alınamayan 36 yaşındaki Mehmet Ali Koran’ın kafatasının bulunması ile ilgili gözaltına alınan 4 kişiden Koran’ın işvereni Recep A., kasten adam öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Gözaltına alınan diğer 3 şüpheli savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

‘Bir Meslek Bir Umut’ Porojesi Tanıtıldı

Fethiye Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen ‘Bir Meslek Bir Umut’ projesi işverenlere tanıtıldı. Proje, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek kurslar ile meslek edinmelerini ve firmaların talepleri doğrultusunda istihdam edilmelerini öngörüyor.

SGK İl Müdürü Ekecan Uyardı: “Yapılandırması bozulanlar için son şans”

SGK İl Müdürü Vekili Ahmet Ekecan, kurum ve işveren borçlarına yönelik açıklamalarda bulunarak, prim borcu olanlar ve 7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırma müracaatında bulunanları uyardı.

İSTİHDAM TEŞVİKLERİ YENİDEN BAŞLADI

İstihdam teşvikleri yenilenerek süresi 2020’ye kadar uzatıldı. Ayrıca geçmiş dönem teşviklerini kullanmayan işverenlere geçmişe yönelik hak kullanımı getirildi.