Menteşe Haberleri

Menteşe Haberleri

Menteşe otogar yolu Kurban Bayramına hazır

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Menteşe otogar yolunun Kurban Bayramı öncesi tamamlanması hedefleniyor. Yolda incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, eski Denizli yol ayrımındaki akıllı kavşakta seçim öncesi başlayan çalışmaların tekrar başlayacağına inandığını, konunun da takipçisi olduklarını açıkladı.

Muğla'da Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ve Gençlik Haftası etkinlikleri, Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı.

Direksiyon başında kalp krizi geçiren vatandaş hayatını kaybetti

 Muğla’nın Menteşe ilçesinde aracı ile seyir halinde iken kalp krizi geçiren Niyazi Pınar, yapılan tüm müdahaleye rağmen kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Menteşe Belediye Başkanı Köksal’dan Çiftçiler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, 14 Mayıs Çiftçiler günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Baştuğ’dan ‘Çiftçiler Günü’ mesajı

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle yayımladığı mesajında Muğla’nın hem turizm ile hem de tarım ile Türk ekonomisine önemli katkı sunan illerinden birisi olduğunu açıkladı.

Muğlalı küçük kızlar Türkiye finallerine yükseldi

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu'nun gururu olan Küçük Kız Hokey Takımı, 9-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya Alanya’da düzenlenen Okul Sporları Küçük Kızlar Hokey Türkiye Yarı Finalleri'nde göz kamaştıran bir performans sergiledi.

Menteşe’deki yönetim değişimi panoya da yansıdı

 31 Mart yerel seçimlerinde nem Büyükşehir, hem de Menteşe Belediye Başkanlığında yaşanan değişik Pazar yeri girişindeki dev panoya da yansıdı.

Belediye Başkanı Köksal’dan Anneler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı ve Şehir Plancısı Gonca Köksal, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Annelik, yalnızca biyolojik bağlarla değil, fedakârlık ve özveriyle tanımlanan en güçlü sevginin de bir ifadesidir" dedi.

Başkan Köksal’dan Engelliler Haftası mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Engelliler bireyler bizim için ayrıcalıklı bireylerdir. Onların ve ailelerinin her zaman yanlarında olarak, yapacağımız çalışmalar ile sosyal hayatın içerisinde yer alan özgüvenli bireyler olmalarını sağlayacağız” dedi.

Menteşe Konutlarında mini referandum: Kent Park'a spor salonu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde bulunan Karamehmet Mahallesi Menteşe konutlarında yer alan Kent Park'a yapılacak olan tesisin kullanım amacını belirlemek için mahalle sakinlerine bir anket düzenledi. "Birlikte karar veriyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen ankette, gençlik merkezi, kreş, market ve spor salonu seçenekleri sunuldu.

Büyükşehir Kent Parka yapılacak tesisi halka soruyor

Menteşe’de Kent Park içerisine yapılacak tesisin hangi amaçla kullanılacağı mahalle halkına anketle soruluyor. Mahallede kurulan sandığa vatandaşlar isteklerini atarken çıkacak sonuca göre tesisin ne olarak kullanılacağı belli olacak.

Menteşe Belediye Tiyatrosu yoğun bir taleple kapalı gişe oynuyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu 2024 yılının başından beri tüm oyunlarını yoğun bir taleple kapalı gişe oynuyor. Mayıs ayında sahnelenecek 3 oyunun davetiyeleri ise şimdiden tükendi.

“Menteşe’de Gençler İşte” projesi kapsamında teknik gezi düzenlendi

MSKÜ koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile MUTSO’nun ortaklığında yürütülen ‘Menteşe’de Gençler İşte’ (Youth at Work in Menteşe) projesi kapsamında Gaziantep, Adana ve Tarsus’a teknik gezi düzenlendi.

Menteşe Belediyesi’nden Avrupa çıkarması

Menteşe Belediyesi uluslararası projelerin paydaşı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ‘Erasmus Plus K154 Gençlik Projesi’, ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri’ ve ‘Menteşe’de Gençler İşte’ Projeleri’nin paydaşı olarak belediye personeli 1 eğitmenin Litvanya’ya, 1 proje koordinatörünün Belçika ve Hollanda’ya, 1 proje uzmanının ise İspanya’ya gönderilmesi belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Ata tohumdan üretilen 20 bin fidan ücretsiz dağıtıldı

Menteşe Belediye tarafından ata tohumlardan üretimi yapılan domates, biber ve patlıcan fidanları, Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Başkan Aras, pazara gelen vatandaşların dertlerini dinledi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın en büyük halk pazarının kurulduğu Menteşe’de sabah mesaisine pazarda başladı. Menteşenin kırsal mahallelerinden gelerek Pazarda tezgâh açan üretici kadınlar ile görüşen Başkan Aras, pazara alışverişe gelen vatandaşlarında dertlerini dinledi.

Arı kovanları yandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulunan arı kovanlarından 6’sı yanarak kullanılmaz hale geldi.

Menteşe’de Ege’den Teke’ye türkü dolu bir gece

 Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Ege’den Teke’ye isimli konseri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Menteşe Spor Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

 Muğla'nın Menteşe Spor Lisesi, Oryantiring Okul Sporları Türkiye Finalleri'nde büyük bir başarıya imza attı. Genç Erkekler A kategorisinde takım olarak mücadele eden okul, Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Menteşe Belediyespor madalyaya doyamadı

 Menteşe Belediyespor takımı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Menteşe’de düzenlenen karate şampiyonası, atletizm yarışması ve masa tenisi müsabakalarından 14 altın, 11 gümüş ve 22 bronz alarak büyük bir başarıya imza attı.

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı

 Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.

Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Menteşe'de başladı

 Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri, Menteşe ilçesinde başladı.

Başkan Aras’tan Orman Yangın Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı.

28 yıl önce sevgisini, şimdi de böbreğini verdi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Hatice Öztürk böbrek yetmezliği teşhisi sonrası, 28 yıl önce kendisine sevgisini veren eşi Mesut Öztürk, bu defa böbreğini verdi.

Gönüllü gençler okul bahçesini renklendiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nin gönüllü gençleri, Menteşe Şehbal Baydur İlköğretim Okulu'nun duvarlarına geleneksel Türk masal kahramanlarını resmediyor.

Ortaköy Mahallesinde seçim yenileniyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde 31 Mart tarihinde yapılan muhtarlık seçimini kazanan Hüseyin Uçar’ın ‘Memnu hakların iadesine’ ilişkin kararı zamanında vermediği için Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti.

Muğla'da iş yerine silahlı saldırı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir iş yerine silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Muğla’da Hac Semineri Düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesi tarafından Menteşe ve Ula ilçelerinden kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için Hac semineri düzenlendi.