Öğrenci Haberleri

Öğrenci Haberleri

Gençlik Haftası'nda gönüllü gençler lavanta ekti

 Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ula Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Gökova Akçapınar Mahallesi’nde gönüllü gençler lavanta ekimi gerçekleştirdi ve otantik çocuk oyunları şenliği düzenlendi.

Muğla'da Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ve Gençlik Haftası etkinlikleri, Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı.

Köyceğizli miniklere deniz kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerine deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) tanıtıldı.

Satranç turnuvasında eğitimde şiddete dikkat çektiler

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen satranç turnuvasına katılan öğrenciler siyah giyinerek turnuvaya çıkarken eğitimde şiddete dikkat çektiler.

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

Oryantiring eğitimi gençlere yön veriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, "Biz Bir Takımız" Projesi kapsamında öğrencilere 14 haftalık bir oryantiring eğitimi sundu. Eski Muğla sokaklarında gerçekleştirilen eğitimler, gençlerin doğa sporlarına ilgisini artırırken, takım ruhunu da güçlendirdi.

Öğrencileri taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı: 25 yaralı

Antalya’ya geziye giden ve Ortaca ilçesine dönüş yapan içinde 22 öğrenci, 2 öğretmen ve bir sürücünün bulunduğu midibüs, yağışlı havanın etkisi ile Göcek rampalarında sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu.

Dalaman’da öğrencilere gıda güvenilirliği anlatıldı

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimlerini sürdürüyor.

Başkan Aras; “Öğrenciler için 1 TL’ye düşürdüğümüz sefer ağını genişletiyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Ahmet Aras öğrenciler için başlayan 1 TL uygulama sefer ağının genişletileceğini ve ilk UKOME’de merkezden Kötekli’ye giden hatlarında bu kapsama dahil edileceğinin müjdesini verdi.

Muğla'da gönüllü gençler, Yatağan Katrancı İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, Yatağan Katrancı İlkokulu'nda çocuklarla bir araya geldi.

Öğrencilere Trafik Kuralları hakkında eğitim verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Karayolu Trafik Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Fethiye’de öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesi nedeniyle Muğla’nın Fethiye ilçesinde öğretmenler iş bıraktı.

Öğrenciler kitap hazırlamak için yola çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) , 'eğitimde iyi örnekler' yarışmasına Karya Uygarlığı'nı tanıtmayı amaçlayan proje ile katılım sağladı. Proje çalışmaları dahilinde Hisarönü mahallesinde bulunan Kastabos antik kentindeki ‘Hemithea Tapınağı’ nın yol rotasını çıkartmalarının ardından kitap hazırlığına başladı.

Öğrenci Futbol Turnuvası dereceye giren takımlar kupanın sahibi oldu

MSKÜ tarafından “29. Sıtkı Koçman Rektörlük Kupası Öğrenci Futbol Turnuvası” gerçekleştirildi. Dereceye giren takımlar kupanın sahibi oldu.

Öğrenciler Bilim Parkı'nın konuğu oldu

 Muğla’nın Dalaman ve Ortaca ilçesinde gelen öğrenciler, Marmaris İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nın konuğu oldu.

Hıdırellez ve 19 Mayıs coşkusu Ula'da yaşandı

Muğla'nın Ula ilçesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen Hıdırellez ve 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında şenlikler heyecan dolu anlara sahne olmaya devam ediyor. Ula ilçesinde gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliğinde, çocuklar müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde öğrencilerin, kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri konularda araştırmalar yaparak projelerini sergiledikleri Bilim Fuarı, Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açıldı.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

Marmarisli öğrenciler ‘orman benim ‘projesi ile buluştu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi.

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

TGB, MYO öğrencilerini yalnız bırakmadı: otobüsler MYO öğrencilerine de 1 tl olsun!

Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Teşkilatı destek oldu. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Seçim öncesi verdiğiniz vaadi tamamen yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin!” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de anaokulu öğrencileri trafik kurallarını öğrendi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’nun minik öğrencileri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.

Lise öğrencileri nesli tehlikede olan canlıları dikkat çekti

‘Mavi Yeşil Okullar Projesi’ kapsamında Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Koruma Derneği (AKD) arasında imzalanan ‘Doğal ve Kültürel Mirası Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarılması’na İlişkin’ protokol çerçevesinde ‘Nesli Tehlikede Olan Hayvanlar’ etkinliği, Ula Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi öğrencileri ile Ula halk pazarında gerçekleştirildi.

MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi.

Öğrenciler Sihirli Gemi’yi izledi

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kurs merkezlerinde ücretsiz eğitim alan 80 ilkokul öğrencisine Sihirli Gemi’yi sergiledi.

Öğrenciye ‘Sakız’ parasına ulaşım hizmeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Kötekli-Kampüs-Yeniköy-Turgutreis öğrenci yurtları bölgesindeki ring sefer ücretini 7 TL’den 1 TL’ye düşürdü.

Gönüllü gençler okul bahçesini renklendiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nin gönüllü gençleri, Menteşe Şehbal Baydur İlköğretim Okulu'nun duvarlarına geleneksel Türk masal kahramanlarını resmediyor.

Muğla’da üniversite öğrencileri çocuklara tiyatro oyunu sergiledi

 Muğla Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençleri çocuklara müzikli çocuk tiyatrosu sergiledi.

Çocuklar Sordu Başkan Akdenizli Cevapladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Simge Gazetesinin 2. baskısında Şehit Gürcan Akan İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerinin sorularını cevapladı.