Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ

Seydikemer in Temel Mahalle Muhtarı Naim Sazcı tarafından düzenlenen 1.Temel Yayla Kültür festivaline Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Yörük Türkmen Başkanı İsmail Uzunoğlu, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır ile birlikte katıldı.

NİKAH VE KONFERANS SALONU 2018’DE

Fethiye Belediyesi, bölgemizin büyük ihtiyacı olan nikah ve konferans salonunu ilçeye kazandırıyor. Eşsiz Fethiye manzarasının olduğu Debboy Mevkii’ne yapılacak nikah salonun, proje aşaması tamamlanırken, 2018 yılında yapımına başlanması bekleniyor.

GİZEMLİ MISIR MÜHRÜ BULUNDU

Seydikemer İlçesi’ndeki Letoon Antik Kenti’nde devam eden kazılarda, Antik Mısır uygarlığına ait, yaklaşık 2 bin 600 yıllık gizemli Mısır mührü bulundu.

FETHİYELİ SAZ USTASI BU KEZ BÜYÜKÇEKMECE'DE

Unutulmaya yüz tutmuş pek çok müzik aletinin üretimini yapan Fethiyeli saz ustası Yusuf Aykurt, Şile'den sonra Büyükçekmece'de bu yıl 18.'cisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde eserlerini sergiledi.

ÜZÜMLÜ DASTARHANE PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR.

Fethiye Belediyesi Üzümlü Beldesi’nde Dastarhane projesini tamamlıyor. Çalışmalar kapsamında yöreye özgü dokumaların yapılacağı dastarhane’nin mimari yapısı da bölgeye uygun bir şekilde tasarlandı.

EL EMEĞİ GÖZ NURU FESTİVALİ’NDE FETHİYE STANDI

Şile Belediyesi tarafından bu sene 30.su düzenlenen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, 9 ülke 21 şehir ve 37 yabancı 40 yerli katılımcıyla kapılarını ziyarete açtı.

17. NİF KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Fethiye'de Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Nif Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bu yılki festivalde yörük oyunları şenliği, ata sporumuz güreş gibi etkinlikler festivalin oldukça renkli geçmesine neden oldu.

Nif Kiraz Festivali bu yıl da dolu dolu

Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Nif Kiraz Festivali yine dolu dolu geçecek. Pazar günü saat 14.00 da Gedre Mevkii’nde yörük oyunları şenliği ile başlayacak olan etkinlikler, saat: 19.30 da Nif İlköğretim Okulu bahçesinde sanatçı Mustafa Selçukoğlu ve Dilek Alşahan’ın vereceği konserler ile devam edecek.

VATANDAŞLARIN “RAMAZAN’DA CÜMBÜŞ” KEYFİ

Fethiye Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ahmet Çevik Tiyatrosu'nun sergilediği "Ramazan’da Cümbüş" adlı oyun Fethiyeliler’le buluştu.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN RESİM SERGİSİ “HÜLYA ÇİÇEK” TARAFINDAN AÇILDI

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu görme engelli öğrencileri Semih Karcı ve Ecrin Kalkanlı'ın okul döneminde yaptıkları resimlerinden oluşan ''Elimdeki Göz'' isimli sergisi Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek tarafından açıldı. Sergi açılışında duygusal anlar yaşandı.

CIVIL CIVIL EN RENKLİ SERGİ

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Kış dönemi resim ve seramik kursunu başarıyla bitiren “5-6 yaş” ve “7, 8, 9 yaş” grubu kursiyerlerin sergisi törenle açıldı. Çocuk Sergisi; Fethiye Belediyesinin çıkarmış olduğu “Fethiye’de Doğal Çiçekler” adlı kitaptaki fotoğrafların resimlerinden oluşmakta.

GRAFİK TASARIM SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI…

Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisi törenle açıldı. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Yıldız Özeren, kendilerini sektöre tanıtarak öğrencilerin doğru kişilerle bir araya gelmesini istediklerini ifade etti. Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisi okul bahçesinde açıldı. Öğrencilerin hayal ürünlerinin grafikleştiği sergi büyük beğeni topladı. Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisinin açılışını Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya gerçekleştirdi.

GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan sergide; kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan Kargı Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu.

YIL SONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün yıl sonu sergisi göz kamaştırdı.Serginin açılış törenine yoğun ilgi oldu.

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün açtığı kursları tamamlayan kursiyerler hünerlerini sergilediler. Türk Halk Müziği, Ney, gitar, bağlama,işaret dili ve halk oyunları kurslarını tamamlayan kursiyerler zaman zaman ayakta alkışlandılar.

Kargı’da İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Sergisi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan kursiyerlerin eserleri sergilendi. Kargı Mahallesi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunun yıl sonu sergisi Kargı Düğün Salonunda düzenlendi. Ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan 14 kursiyerin yaklaşık 2 ayda ürettiği bir birinden güzel el işi göz nuru eserler göz kamaştırdı.

Balıkesir Sındırgı El Dokuma Halıları Fethiye’de

Balıkesir’in Yağcıbedir halıları Fethiye’de sergileniyor. Adını Balıkesir’in, Sındırgı ilçesindeki Yağcıbedir yörüklerinden alan Yağcıbedir halıları FBKM sergi salonunda halı severleri bekliyor.

USTA TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARTTILAR

Aile ve Sosyal Politikalar Fethiye İlçe Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurdu ve sevgi evlerinde konaklayan öğrencilerin oluşturduğu tiyatro ekibi Ahmet Ekti’nin yazdığı “Yarın Çok Geç” isimli oyunu başarılı şekilde sergilerken, usta tiyatroculara da adeta taş çıkarttılar.

Kardelenden Muhteşem Konser

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye şubesi bünyesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayında kurulan Kardelen Türk Sanat Müziği Topluluğu muhteşem bir bahar konseri gerçekleştirdi. Yoğun ilginin olduğu konserde Şef Şule Bozok yönetiminde Türk Müziğinin birbirinden güzel eserleri seslendirildi. Konser sonunda koro ayakta alkışlandı.

Toplam 927 haber.