Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

TÜRK KIZILAY’INDAN GIDA KOLİSİ KAMPANYASI

Türk Kızılayı Fethiye Şubesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayında “Ramazan’ı bu hilalin altında paylaşalım” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor. Kampanya kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara Gıda Kolisi ulaştıran Türk Kızılayı Fethiye Şubesi; bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. Fethiye Kipa Mağazası ve AZDA Marketlerinde hayırsever vatandaşların bağışları kabul ediliyor.

ONLAR BABADAĞ’IN ÖZEL KONUKLARI

Babadağ Zirve Kafe, en özel konuklarını ağırladı. Babadağ, özel konuklara ev sahipliği yaptı. Eylül Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Saygın Rehabilitasyon, Fethiye Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli bireyler ve aileleri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının misafiri olarak Babadağ’da bir araya geldi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da yemeğe katılarak konuklarla yakından ilgilendi.

Kadınlar İçin “Kadınlar Kıraathanesi”

Fethiye’de 65 yaşındaki Hatice Beyde, sadece kadınlara hizmet verecek ‘Melekler Kıraathanesini’ açtı. Bu güne kadar kurduğu bir iş yeri açma hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Hatice teyze, kadınların rahatça eğlenebilmeleri için açılan kıraathane çalışanlarının da kadınlardan oluştuğunu söyledi.

Beş Yavrudan Bir Tanesi Yaşatıldı

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde elektrikli bisikletin çarptığı kedinin karnından ameliyatla çıkarılan 5 yavrudan sadece 1’i hayatta kaldı.

Geri dönsün, yaşam sürsün projesi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçenin ihtiyaç içeren bölgelerine 250 geri dönüşüm konteynırını daha ekleyerek, vatandaşların hizmetine sundu. Vatandaşların bu konuda duyarlılığına dikkat çeken Çevre Müdürü Mahmut Bayrakdar, “Yapılan eğitim çalışmalarının geri dönüşlerini almaya başladık” dedi.

Su Kuyusunda Kadın Cesedi Bulundu

Seydikemer ilçesinde atıl durumdaki su kuyusunda kadın cesedi bulundu.

18 yaşındaki genç yoğun müdahalelerle hayata tutundu.

Ani kalp durması sonucu Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne getirilen 18 yaşındaki genç doktarların yoğun müdaheleleri ile 10 kez elektro şok ve kalp masajı sonrasında hayata tutundu.

Göcek'te Ot Yemekleri Yarıştı

İlçemiz Göcek Beldesinde ilk kez düzenlenen Göcek Meneviş ve Ot Yemekleri Festivali'nde yöresel otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı.

Huzurevinde Yaşlılar Haftasına Özel Eğlence

18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi SHÇEK Huzurevinde yaşlılara moral dolu eğlence düzenlendi.

“15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” Törenle Açıldı

Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” törenle açıldı.

Sosyal Medya Mesajı Sorun Çözüyor

Fethiyeli vatandaş mahallesindeki su sorunu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün hesabında dile getirince Başkan Gürün’ün talimatı ile su sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Hepbirlikte Doyasıya eğlendiler…

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü olması dolayısıyla, Fethiye Evi Gönüllüleri tarafından günün anlam ve önemini içeren organizasyon düzenlendi. Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi’nin destek verdiği organizasyonda down sendromlu çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi.

6 Aylık Geçici İşe 660 Kişi Müracaat Etti

Fethiye’de toplum yararına çalışma programı kapsamında 4 ayrı kamu kurumuna alınacak 200 kişilik 6 aylık geçici işe 660 kişi başvurdu.

Kayaköy Ve Karakeçililer Sakinlerinden Cevap Gecikmedi

“Biz Kesilen Ağaçların Yerine Ağaç Dikmesini De Biliriz” Kayaköy ve Karakeçililer halkı; Fethiye kalesi istikametinden Kayaköy’e giden tarihi Kaya yolunun genişletilmesi amacıyla 506 kızılçamın kesilmesini eleştiren çevrecilere tepki gösterdi.

Fethiye Belediyesi 506 ağacın kesilmesini protesto etti.

9 kilometrelik Kayaköy yolunun 3 metre genişletilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından asırlık 506 kızılçam ağacının kesilmesine, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Derneği tepki gösterdi.

Umke Ekiplerine Dağcılık Eğitimi

Muğla’nın Fethiye ilçesin ’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ne (UMKE) dağlık alanlarda kurtarma çalışması yapabilmesi için eğitim veriliyor.

Bayan Üyelere 8 Mart’a Özel Hediye

Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üyelerine çiçek dağıttı.

Evi Yanan Aileyi Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş Boğaziçi mahallesinde evi yanan aileyi ziyaret etti.

Toplam 603 haber.