Şehadet Beratı Takdim Etti

Muğla Valisi Amir Çiçek, Hakkari'nin Çukurca İlçesinde 25 Eylül'de düzenlenen terör saldırında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 29 Eylül'de şehit olan Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin'in Fethiye'de yaşayan ailesine 'Şehadet Beratı' takdim etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Şehadet beratı takdim törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Yeniçeri ve ilçe protokolü katıldı.

İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan bir asker tarafından şehit Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin için Kuran-ı Kerim okundu ve tüm şehitler için dua edildi.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerin haklarının ödenmeyeceğini belirten Vali Çiçek şöyle konuştu:

“Şehitlerimiz hiçbir zaman ölmedi ölmeyecek her zaman aramızdalar. Bizim için en önemli şey şehitlerimizin emanetleridir. Şehitlerimizin emanetleri için ne yapsak az. Çünkü onlar bu vatan için canlarını verdiler. Biz her zaman onların yanında olacağız. Şehitlerimiz için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın dalgalanmasını Minarelerimizden ezanlarımızın okunmasını sağlayacağız. Şehidimiz Özgür Özekin’in ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun”

 

Konuşmanın ardından Vali Çiçek, Kara Kuvvetleri Komutanı imzalı şehit beratını şehidin annesi Aliye Özekin ile şehidin eşi Müge Özekin’e verdi. Berat takdim töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Vali Çiçek şehidin 1 yaşındaki oğlu Yağız Pars ile yakından ilgilendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN