Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Büyükşehir Güneş Enerjisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe mezbaha tesislerinde kullandığı elektriğin yüzde 45’ini güneş enerjisinden elde ederek çevreye ve bütçesine katkı sağlıyor.

10 Yaşında Hafız Oldu

Fethiye’de 10 yaşındaki Zeynep Kara, Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız oldu. Hafızlığını başarıyla tamamlayan Fethiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kara için İlçe Müftülük Binası'nda taç takma töreni düzenlendi. Törende, Kara okuduğu Kuran'ı Kerim'i, Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün ruhuna hediye etti.

Guatr Ameliyatlarında Yeni Dönem

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Barış Gürcü ve Op. Dr. İhsan Pekrü tarafından Sinir Monitörizasyonu eşliğinde Guatr Ameliyatı gerçekleştirildi.

Başkan Gürün İncelemelerde Bulundu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün Marmaris ve Datça’da devam eden çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gürün’e Marmaris ve Datça İlçelerinde gerçekleştirdiği incelemeler sırasında Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Erol Kutlay eşlik etti.

Muğla basını için BİK ve İŞKUR işbirliği

Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu, İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli’yi ziyaret ederek Muğla basınının gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulundu

Ekiplerden Başkan Gürün’e Ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü personeli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek birimleri hakkında bilgilendirdi.

Şehadet Beratı Takdim Etti

Muğla Valisi Amir Çiçek, Hakkari’nin Çukurca İlçesinde 25 Eylül’de düzenlenen terör saldırında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 29 Eylül’de şehit olan Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin’in Fethiye’de yaşayan ailesine “Şehadet Beratı” takdim etti.

Şeker Taraması Yapıldı

Dünya Diyabet Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi, belediye hizmet binası girişinde şeker taraması yaptı.

Gençler Kıskıvrak Yakalandı

Dün akşam üstü saatlerinde Fethiye Çarşı caddesinde heyecanlı anlar yaşandı. Vatandaşlar ve esnaflar tarafından izlenen olayda; Trafik uygulamasında Polise direnen ve kaçan gençler kıskıvrak yakalandılar.

Ören Çaygözü’ne Çift Kat Asfalt Döküldü

Seydikemer Ören Mahallesinden Çaygözüne giden yolda çift kat asfaltlama yapıldı. Seydikemer Ören Mahallesi Çaygözü mevkiinde piknikçilerin,Balıkçıların,Yerli ve Yabancı Turistlerin sıklıkla kullandığı yol çift kat asfaltlandı.

AKUT Faaliyetler Hakkında Bilgi Verdi

Fethiye’de 2010 yılında kurulduğundan bugüne kadar birçok başarılı operasyonlar ile hayat kurtaran (AKUT) Arama Kurtarma Derneği Fethiye Ekibi; düzenledikleri seminer ve eğitimlerle halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Bağışlar dışında hiçbir maddi geliri olmayan, yapılan bağışlar sayesinde ayakta kalan ve hayat kurtarmaya devam eden AKUT Fethiye ekibi, gazetecilerle bir araya gelerek derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Teşekkür Belgesi İle Onurlandırıldılar

Fethiye’de Sokak hayvanları için yardım faaliyetlerine destek olan kişiler ile kurum temsilcileri; teşekkür belgesi ile onurlandırıldılar. Fethiye Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğünde düzenlenen teşekkür belgesi töreninde; Fethiye Belediyesi, Fetav ve Fethiye Hayvan Dostları Grubunun sokak hayvanları için yapmış olduğu çalışmalara destek olan kişiler ile kurumların temsilcilerine teşekkür belgeleri teslim edildi. Yine 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününde düzenlenen etkinliğe destek olan ünlü sanatçı Pasha ile FBKM sanatçılarına teşekkür belgesi verildi.

Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik Etkinliği

15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı ve hain darbe girişimine destek vermeyerek tek vücut olarak darbeye karşı koyan Muğla’da; Roman Dernekleri tarafından ortak “Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik Projesi” etkinliği düzenleniyor. Bu anlamlı projeyi gerçekleştirecek olan proje sorumlularından Araştırmacı Yazar Müge Uçar ile Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Güney Ege koordinatörü Hasan Şirin; Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneğini ziyaret ettiler. Proje önümüzdeki günlerde; Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın katılımıyla Marmaris’te gerçekleşecek.

Fethiye Galatasaraylı İş Adamlarından ADD’ye Ziyaret

Kısa adı FGSİAD olan Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği yönetimi ve üyeleri; Beşkaza meydanında düzenlenen Atatürk’ü anma törenine ve programına katıldı. Törenden sonra Fethiye Galatasaraylı İş Adamları; Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesini ziyaret ettiler.

Akça’dan Dubalı Çözüme Tepki

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça Muğla Büyükşehir Belediyesinin Menteşe ilçesinde duba kullanarak hayata geçirdiği yeni otopark projesine sert tepki gösterdi. Avukat Gültekin Akça:“Vatandaşın evinin önünü paralı otopark yaparak Muğla’nın otopark sorunu çözülemez.”

Güçbirliği; Mimarlık Fakültesi Fethiye’ye Açılsın

Mimarlık fakültesinin Fethiye’ye açılması için yapılan çalışmaların görüşüldüğü Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu kasım ayı toplantısında tüm katılımcılar mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması görüşünü desteklediklerini belirterek, yapılacak tüm çalışmaların içinde olacaklarını dile getirdiler.

Kaya Halısı Standını Muğla Valisi Ziyaret Etti

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Ege İlleri Tanıtım Günleri’ Ankara’da başladı. Tanıtım günlerine; Egem Platformu’na üye Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak, illeri katıldı. Ege bölgesini turizm, kültür, ekonomi – ticaret bakımından tanıtan ‘Ege İlleri Tanıtım Günleri’Ankara Atatürk Kültür Merkezi‘nde gerçekleşti.

Ege İlleri Tanıtım Günlerinde Deniz Turizmi

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen ve Muğla İlinin ev sahipliği yaptığı 9.Ege illeri tanıtım günlerinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi yerini aldı.

Asfalt ve Parke Çalışmaları Devam Ediyor

Yağmurlu havaların başlamasından önce mahallelerdeki toprak yolları asfalt ve parkelendirmek için gece gündüz yedi koldan tam kadro çalışmalarını sürdüren Seydikemer Belediyesi ekiplerinin çalışmaları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Toplam 14723 haber.