5 OKULDAN 'SUDA HAYAT VAR' PROJESİ

Fethiye'de E-Twinning Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine 'Suda Hayat Var' konulu proje ile suyun yaşamdaki rolü aktarılıyor. Proje de Fethiye'den Yusuf İzzet Gökçe ilkokulu'ndan Sema Akdenizli, Şerife Figen Demirlioğlu, Göcek Deniz Temiz İlkokulu'ndan Ayşe Taşbaş, Sadegül Saral, Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu'ndan Fundan Günden, Ummuhan Eryiğiyit Sertkaya, Şeyda Çalışır, Yanıklar İlkokulu'ndan Rabia Yıldız, Çamköy Anaokulu'ndan Ramazan Keleş, Özel Birey okullarından Çağla Küçükbenli Arslan yer alıyor.

“DENİZLERİN VE SU’YUN ÖNEMİNİ ANLAYACAKLAR”
5 okulun yer aldığı platformda öğrencilere, göre etkinliklerin oluşturulması sağlanıyor. 2 ay boyunca projedeki tüm ortakların aktif katılımı ile Projeyi destekleyen öğretmenler ve öğrencileri verilen bir materyaller ile örnekler hazırlanıyor. Deniz canlılarının şekillerinin de işlendiği projede Öğrenciler stropiyer, renkli toplar ve grafon kâğıtları gibi basit ve kolayca bulunabilen malzemeler kullanılıyor. Öğrenciler belirlenen konu ve projeler için oluşturdukları panoda öğretmenlerinin verdikleri talimatlarla hem eğlenerek hem de öğrenerek görseller oluşturuyorlar. Yusuf İzzet Gökçe ilkokulundan Öğretmen Sema Akdenizli verdiği bilgide; projedeki amaçlarının küçük yaştaki öğrenci gruplarına eğlenceli bir şekilde bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti. 
Akdenizli, “Denizlerin ve içinde yaşayan canlıların dünyanın temizlenmesi ve diğer yaşam döngülerinin oluşmasında büyük rol oynamaktadır. Projemizde yaşamın temel taşı olan su ve içindeki canlıları anlamak, yaşam döngüsünü karayabilme çalışmaları yapılacaktır. Projemizde yer alan öğrenciler sürdürülebilir bir dünya yaratmak için denizlerin önemini anlayacakladır.  Proje ile birlikte öğrenciler denizlerin ve içinde yaşayan canlılar hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Denizlerde oluşan kirliliğin dünyamızı nasıl etkilediği hakkında farkındalık kazanacaklardır. Deniz ve su kaynaklarının temiz kalmasının sürdürülebilir dünya için öneminin farkındalığını kazanacaklardır. Geri dönüşüm malzemelerini yeniden dönüştürme becerisi kazanmaları hedeflenmektedir. Projemiz çalışmalarında eğitim teknolojilerini öğrencilerin tanımasını ve kullanmasını hedeflemekteyiz. Çalışmalarda yer alan öğrencilerimiz web2 araçlarını bilinçli kullanma farkındalığı kazanacaklardır. Projemiz yaklaşık 2 sürecektir, yapılacak webinar toplantılarında ortaklar arası görev paylaşımı yapılacak etkinlikler ortaklar tarafından belirlenecektir. Ortaklarımızla tanışma, ara değerlendirme, ve final toplantıları yapılacaktır. Öğrencilerimiz yapılacak çalışmalara aktif olarak katılacaklardır. Farklı okullardan ekipler kurularak işbirlikçi ve ortak ürün çalışmaları yapılacaktır. Çalışmalar disiplinler arası müfredat entegrasyonu yapılarak tamamlanacaktır. Projemiz Twinspace sayfalar kısmında yayınlanacaktır. Projemiz kapsamında Blog sayfası açılacak, nihai ürünü ortak ürün çalışması puzzle yapılacaktır. Öğrencilerimiz suyun döngüsü hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Geri dönüşüm malzemelerini dönüştürme becerisi kazanacaklardır” dedi. 
 

5 OKULDAN 'SUDA HAYAT VAR' PROJESİ

Bakmadan Geçme