Teknoloji

Son dakika Teknoloji haberleri, en son Teknoloji haberler,, Teknoloji haberleri burada, haber oku | Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Köyceğiz MTAL’nin 3 Tasarım 1 Marka Tescili Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başvurusu yapılan 3 tasarım tescili ve 1 marka tescili, Türk Patent Kurumu tarafından tescili yapılarak tasarım tescil ve marka tescil bültenlerinde yayınlandı.

Muğla Deneyap Teknoloji Atölyesi ortaokul ve lise gruplarına teknoloji eğitimi veriyor

Muğla Deneyap Atölyelerinden elektronik programlama ve nesnelerin interneti proje şenliği düzenlendi.

Deprem tomografisi çekildi

Gökova Körfezi’nin deprem tomografisinin araştırılması amacıyla 2020 yılında başlatılan çalışmalar tamamlandı.

FRT TV Facebook Sayfası Kurtarıldı

Yaklaşık 1 aydan bu yana siber saldırı altındaki SED Medya bünyesinde bulunan Fethiye'nin tek televizyonu FRT TV'nin Facebook sosyal medya hesabı yapılan çalışmalar sonucunda yeniden kullanımda.

Muğlalı öğrenciler İzmir'de Teknofest heyecanını yaşadı

Dünya'nın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü ve son durağı olan İzmir'de gerçekleştirildi.

Fethiyeli Fizikçi Yener Yasun ve Ekibi TEKNOFEST ’e Damga Vurdu

TEKNOFEST Girişim Yarışması’na “GAMA Kalkanı” Projesiyle giren Fethiyeli Fizik Bilimci, Nükleer Fizik Yüksek Lisans Öğrencisi Yener Yasun ve ekibi, yarışmaya katılan yaklaşık 980 şirketin arasından finallere kalırken Uzay Havacılık ve Savunma alanında da ilk 5’e girerek büyük bir başarı elde ettiler.

Bilim İnsanları ‘İklim Değişikliği ve Afet Yönetimi’ için toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal hizmet kampının dördüncüsü 'İklim Değişikliği, Afet Yönetimi ve Sosyal Hizmet Uygulamaları' ana temasıyla uluslararası katılım ile gerçekleştirildi.

Muğla Gökova Roket Takımı Teknofest finallerinde yarışıyor

Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST Girişim Yarışması’nda ‘Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri’ kategorisinde Gökova Roket takımı finalist olarak Muğla’yı temsil ediyor.

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliğine geri sayım başladı

TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri bu sene 10-13 Ağustos tarihleri arasında, etkinliklere yıllardır ev sahipliği yapan Antalya Saklıkent'te düzenleniyor.

Robotik ve kodlama eğitimleri başlıyor

 Menteşe Belediyesi’nin ortaokul ve lise düzeyindeki gençlere yönelik olarak verdiği Robotik ve Kodlama Eğitimleri 14 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlıyor.

AppleTürkiye, ürünlere yüzde 10 zam yaptı

Teknoloji devi Apple, Türkiye'deki ürünlerine yüzde 10'luk bir zam yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı, 35.999 TL; en yüksek iPhone 14 Pro Max fiyatı ise 63.999 TL oldu.

MENTEŞE’DE DİJİTAL OYUN KODLAMA VE TASARIM EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Menteşe Belediyesi'ne ait Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi'nde Dijital Oyun Kodlama ve Tasarım Eğitimi başlıyor. 2 ay sürecek eğitime 2 grup halinde toplam 20 kursiyer öğrenci katılacak.

SÜRÜCÜ BELGESİ ÜCRETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ücretinin, süre sonu olan 31 Aralık 2024'e kadar 15 lira olarak devam edeceğini duyurdu.

50 TON GÜBRE AMBALAJINI İMHA EDECEK ATIK PROJESİNDE COŞKULU KUTLAMA

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gübre Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı Projesi'nin tanıtım etkinliği düzenlendi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 13 ilçede 456 noktada hayata geçirilen projeyle şimdiye kadar 8 ton atık topladıklarını söyleyerek tüm kadın üreticilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü de kutladı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ‘HAVACILIK TANITIMI’

Menteşe Belediyesi ve özel bir okul işbirliğinde düzenlenecek 'Havacılık Tanıtımı ve Uçaklar Nasıl Uçar' etkinliği ile ilkokul öğrencilerine uçaklar nasıl uçar, pilotlar, uçak bakımı, hava trafik kontrolü gibi birçok konuda bilgiler verilecek.

MSKÜ TEKNOFEST’ten birincilik ödülü ile döndü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi araştırmacıları, yoğun çalışmalarla yürüttükleri projeleri ile TEKNOFEST Karadeniz'de büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan MSKÜ'nün stantları, büyük ilgi gördü.

ULUSLARARASI FİZİK KONGRESİ, BODRUM’DA BAŞLADI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 38'incisi gerçekleşen Uluslararası Fizik Kongresi'nin açılışı Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Uzay mekiği görünümlü yat Bodrum’da

Dış görünümü uzay mekiğini andıran dünyanın en büyük 3 tekneli yatlarından 'Galaxy of Happiness', Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi. Yalıkavak Tilkicik Koyu'na demirleyen yata bakan bir daha baktı.

MUĞLA’NIN İKİ ELEKTRİKLİ ARACI YARIŞA HAZIR

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) olarak 2019 yılından bu yana hamiliğini yaptığımız ve maddi-manevi destek sağladığımız Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencileri, tamamını kendilerinin hazırladıkları iki elektrikli araç ile Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılmak üzere İzmit’e gitti. Teknofest kapsamında düzenlenen ve 2 yıldır liselilerin katılımına açık olan yarışmada, Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL öğrencileri geçtiğimiz yıl hazırladıkları ismini bölgemizde bir sincap türünden alan Gale 48 isimli araç ile Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanmışlar ve bizi gururlandırmışlardı. 23-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışma için hazırlıklara yılın başında başlayan ekibimiz, Gale 48’i yüzde 80 oranında yenileyerek ve geliştirerek yarışmaya yeniden başvurdu. Ayrıca kısa süre önce vefat eden okul öğretmenlerinden Ahmet Mocan’a ithafen ismi verilen Mocan 48 ile Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş (MTAL), yarışmaya iki araç ile katılan tek okul oldu.

Toplam 36 haber.