Muğla Deneyap Teknoloji Atölyesi ortaokul ve lise gruplarına teknoloji eğitimi veriyor

Muğla Deneyap Atölyelerinden elektronik programlama ve nesnelerin interneti proje şenliği düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi bünyesinde Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu işbirliğinde devam eden Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde elektronik programlama ve nesnelerin interneti eğitiminin ardından proje şenliği gerçekleştirildi.

Muğla Deneyap Teknoloji Atölyesi ortaokul ve lise gruplarına teknoloji eğitimi vermeye devam ediyor. 26 Kasım 2022 tarihinde 160 öğrencisi ve 16 eğitmeniyle faaliyetlerine başlayan atölye, 3'er ay Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama eğitimlerinden sonra yine 3 ay süren Elektronik Programlama eğitimlerini tamamlandı. Elektronik Programlama eğitimlerini tamamlarken 500'den fazla ziyaretçinin ağırlandığı proje şenliğinde, Deneyap öğrencileri 32 proje sergiledi.

Gençlik ve Spor il Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ”Çocuklarımız bundan sonra İleri Robotik, Havacılık ve Uzay eğitimleri gibi alanlarda ortalama 1 yıl daha öğrenim görecek olan Deneyap öğrencileri, farklı disiplinlerde takım halinde çalışma becerilerini geliştirerek Teknofest gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda yerli ve milli teknolojilerini üreterek, kendi girişimleriyle katma değeri yüksek çalışmalar yapmalarını hedeflemekteyiz ”dedi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN