Haber Haberleri

Haber Haberleri

Muhtarlar başkan Ünlü ile bir araya geldi

 Marmaris’in 30 mahalle muhtarı Belediye Başkanı Acar Ünlü’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Marmaris-Bodrum etabının startı verildi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) Marmaris-Bodrum etabı başladı.

Başkan Ünlü, eski başkan Gürün’ü ağırladı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönem Belediye Başkanı Osman Gürün’ü makamında ağırladı.

Tedbirler arttırıldı! Motosiklet girişi yasak

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri Beşkaza Meydanı ve kordon bölgesinde motosiklet denetimlerini arttırdı.

Açık alanda durmayın! Fethiye’ye çöl tozu geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) önemli bir uyarı geldi! Yapılan son değerlendirmelere göre, 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Fethiye’de yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Muğla Başkanı Muhsin Erçetin Yönetime Girdi

81 ilde şubesi ve yaklaşık 7900 üyesi olan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin 14. olağan seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Minikler atık konusunda bilgilendirildi

Menteşe Kocamustafendi İlkokulu 2. ve 3. Sınıf öğrencileri Sağlıklı Adımlar ve Mavi Yeşil Okullar projesi kapsamında Menteşe Belediyesi Atık Getirme Merkezini ziyaret ettiler.

Meteorolojiden ‘Çöl Tozu’ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yoğun çöl tozu nedeniyle 4 il için uyarıda bulundu.

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Muğla’da 3’üncü Acil Tıp sempozyumu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ev sahipliğinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin katılımıyla Akyaka Yücelen Otel’de 3. Muğla Acil Tıp Sempozyumu düzenlendi.

Başkan Akdenizli 23 Nisan Mesajı yayınladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muğla Ege Yıldızları 21 maçtır üst üste kazanıyor

 Türkiye Kadınlar Hokey Süper Liginde salon sezonunda Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olan ardından İntercity Türkiye Büyük Kadınlar Hokey Şampiyonası'nda da Türkiye Şampiyonluğu'nu Muğla’ya getiren Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü açık alan sezonunda da fırtına gibi esiyor.

Muğla İŞKUR, Sanal İstihdam Fuarı ile işverenle iş arayan vatandaşı bir araya getiriyor

Muğla İŞKUR tarafından 24 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Sanal İstihdam Fuarı, iş arayanları ve işverenleri çevrim içi ortamda bir araya getirecek.

Otomobil uçurumdan yuvarlandı: 1 ölü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir otomobilin uçurumdan yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

ADD Fethiye Şubesi’nden Eğitime Destek Kermesi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gelenekselleşen kermes etkinliği bu yılda düzenlendi.

Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Akçaova Erkek Kuran kursu hizmete açıldı

Hacı Mehmet Fikret Çiçek Akçaova Erkek Kur'an Kursu alınan ruhsat ve izinler sonucunda hafızlık eğitimi vermeye başladı.

FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye'de yakalandı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve KHK ile rütbeleri ve unvanları geri alınan emniyet müdürü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı.

Datça’da 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12’si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13’ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Bodrum'da 43 düzensiz göçmen yakalandı: 1 gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 18’i çocuk 43 düzensiz göçmen yakalanırken, aralarında Türk vatandaşı olduğu tespit edilen 1 kişi de gözaltına alındı.

Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Türkmenistan uyruklu genç, odasında ölü bulundu.

Sahilde nostaljik evlilik teklifi

Muğla’nın Datça ilçesinde Buse Demirci ile bir buçuk yıldır arkadaşlık yapan Muhsin Emir, arkadaşlıklarını Datça Kumluk Plajında yuva kurmak için meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik telifi ile resmiyete döktü.

Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı

Fethiye ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen ve içerisinde düzensiz göçmenlerin bulundu can salının battığı bilgisinin alınması üzerine olay mahalline Sahil Güvenlik Botu sevk edildi.

Kaymakam Büyüker'den, Başkan Akdenizli’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanlığına yeniden seçilen B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Muğla’da ev yangını

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kentsel sit alanındaki ahşap çatılı evde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Şimşekler kahvaltıda buluştu

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor, Isparta 32 Spor karşılaşması öncesinde Barbunn Cafe Bistro’da düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.