Bahar nezlesi olan vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye’de ilkbahar mevsiminde havaların bir anda ısınıp soğumasıyla birlikte bahar nezlesi olan vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkisel ürünler satan aktarlara yöneldi. Bahar nezlesinde çok görülen hapşırma ve kaşıntılara doğal yollar arayan vatandaşlar aktarlara gelerek hatmi çiçeği ve kış çaylarına büyük ilgi gösterdi. Aktarcılara yönelen vatandaşların en çok tercih ettiği ürünlerin başında ise hatmi çiçeği ve kış çayları yer aldı.

“Havalarda anlık değişimler oluyor”
İlkbaharda polenlerin sürekli havada uçuştuğunu belirten aktarcı Ahmet Ali Topçu, ''Bu mevsimde havaların anlık değişiminden dolayı çok sayıda vatandaş hasta olmakta. Bu dönemlerde insanların kendine dikkat etmesi gerekiyor. Biz bunlara hatmi çiçeği ve kış çaylarını öneriyoruz. Bir de üzerlik tohumunun buharıyla burunlarına çekmelerini tavsiye ediyoruz. Vatandaşlar genelde papatya, hatmi çiçeği ve kış çaylarını talep ediyorlar” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN