Kış, Haberleri

Kış, Haberleri

Bahar nezlesi olan vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

Muğla’ya Mart ayında kar yağdı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Göktepe Dağı ile Gökçukur Yaylası'na Mart ayında kar yağdı.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Yağışların ardından Akkaya'da yapay gölet oluştu

Son yıllarda kuraklık ve orman yangınları ile mücadele eden Muğla’da Aralık ayında gerçekleşen yağışlar sevindirdi.

Muğla’da kış lastiği uygulaması 1 Aralıkta başlıyor

Muğla’da trafik ekiplerinden otobüs firma yetkililerine bilinçlendirme toplantısı yapıldı.

Kış hazırlığı renkli görüntüler oluşturdu

Muğla'da yerli dolmalık biberin yaz aylarında toplanması ile birlikte kışlık hazırlığı yapan kadınlar biberlerini temizledikten sonra evlerinin balkonlarına asarak kurutmaya başlaması renkli görüntüler oluşturuyor.

Köyde üretiyor, siparişlere yetişemiyor

Muğla'nın Menteşe İlçesi kırsal Yenice Mahallesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinden emekli Figen Özsoy, emeklilik hayatı yaşamak yerine dikiş, nakış ve baskı makinesi ile hem ekonomiye katkı veriyor, hem de zamanını değerlendiriyor.

DOĞUDA KIŞ, BATIDA DENİZ KEYFİ

Türkiye'nin bazı bölgelerinde kış şartları hakim olurken, Muğla'nın Bodrum ilçesinde deniz keyfi yaşanıyor.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANA PARA CEZASI

Ticari araçlar, 1 Aralık'tan itibaren Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğuna tabi tutulacak. 1 Nisan 2023'e kadar devam edecek uygulama süresince kış lastiği takmayan sürücülere 1152 lira para cezası kesilecek.

AKTAR TOPÇU,”KIŞ ÇAYLARINA YOĞUN BİR TALEP VAR”

Yaz ayının bitmesine az bir zaman kaldı. Hava sıcaklıklarında ise ciddi derecede düşüşler yaşanmaya başlarken aktar Ahmet Ali Topçu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bazı bitkisel çayları FRT TV için önerdi.

Faruk Akbaş Holistik Bakıştaydı

Ünü Fethiye’yi hatta ülke sınırlarını aşan,belgesel ve gezi fotoğrafları alanında ödüllü bir araştırmacı yazar ve fotoğraf sanatçısı olan Faruk Akbaş FRT TV ekranlarında yayınlanan Ekrem Özden ile Holistik Bakış Programı’na konuk oldu.

Memlekette kış, Marmaris’te bahar havası

Türkiye’nin bir çok yerinde kar ve dondurucu soğuklar yaşanırken Marmaris’te güneşi gören çoluk çocuk sokaklara çıktı.

GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan sergide; kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan Kargı Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu.