7'den 70'e psikolojimiz bozuldu

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'nin sonucunda öğrencilerin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, 'Dedeler, nineler Kovid-19 Pandemisinde hayatını kaybetti. Anneler, babalar işsiz…Şimdi de çocukları çok ağır sorularla sınavda boğdular. Ülke olarak 7'den 70'e hayatımızı felç ettiler. Ülke olarak depresyondayız' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

ANTİDEPRESAN KULLANIM YAŞI DÜŞÜYOR

Türkiye’de 2020 yılında antidepresan ilaç kullanımındaki ciddi artışın kaygı verici olduğunu belirten Alban, 2019’da yaklaşık 50 milyon kutu antidepresan ilaç satıldığını, bu rakamın 2020’de 55 milyona çıktığını kaydetti. Genç yaştaki insanların her yıl antideprasan ilaçları kullanma oranlarının arttığına dikkat çeken CHP’li Alban, “Bu ilaçları kullanan çocukların sayısı arttı. Sınav stresi, aile baskısı, okul ve eğitim zorlukları çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. Bunun ciddi şekilde araştırılması gerekir” diye konuştu.

“MEB BUNLARI ARAŞTIRIYOR MU? ”

“AKP yönetimdeki Cumhurbaşkanlığı sisteminde sağlıktan ekonomiye, dış politikadan eğitime kadar her alanda çöküş yaşanıyor. Ekonomideki liberalizm eğitime de yansımış durumdadır. Parası olan, özel ders alan soru çözebiliyor. Özel ders alamayan öğrenci ne yapsın?” diyen Alban, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a konuyla ilgili verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Sayın Bakan, öğrencilerin psikolojisinin bozulmasında bu sınavların payı nedir?

Merkezi sınavların, öğrencilerin psikolojisi üzerine olumsuz etkisi konusunda elinizde bilimsel bir veri var mıdır? Böyle bir çalışma yapılmış mıdır?

Antideprasan ilaçların öğrenciler arasında kullanımının artması hakkında bir araştırmanız var mıdır?

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN