'Açık Su Yüzme Yarışı' sporcuları kıyasıya mücadele etti

Fethiye'de ikincisi düzenlenen '2. Uluslararası Fethiye Spor Festivali' başladı. Festival 'Ölüdeniz Açık Su Yüzme Yarışı', ' Oturarak Voleybol Turnuvası' ve 'Göcek Tenis Turnuvası' müsabakaları ile start aldı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ana sponsorluğunda, Fethiye Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalin ilk gününde, Ölüdeniz'de 2 bin 500 ile 5 bin metrelik iki parkurda gerçekleştirilen açık su yüzme yarışına, farklı yaş kategorilerinde 5 ülkeden 5’i engelli 205 sporcu katıldı. Genel klasman 5 bin metre erkeklerde Yiğit Güven, kadınlarda İran'dan Rojin Motlagh, 2 bin 500 metre erkeklerde Furkan Hüseyin Yüksel ve kadınlarda Berna Gedik birinci oldu. Yarışta dereceye giren sporculara madalyaları, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ile protokol üyeleri tarafından verildi. Kumburnu Plajı'nda ise bedensel engelliler plaj voleybolu müsabakaları başladı. Türkiye'den 8 takımın katıldığı müsabakanın birincisi yarın belli olacak. 
HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ 18.30’DA BAŞLAYACAK
Uluslararası Fethiye Spor Festivali kapsamında farklı ülke ve şehirlerden gelen festival konukları 2 Ekim Cumartesi (bugün) saat 18.30’da Beşkaza Meydanında “Halk Oyunları” gösterisi yapacak. 
“FESTİVALİMİZ TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR”
Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslar Arası Fethiye Spor Festivalimizin “Açık Su Yüzme Yarışını” tamamlamış bulunmaktayız. Aynı zamanda yan tarafımızda “Oturarak Voleybol Turnuvası” devam ediyor. Akşam saat 18.00’da halk oyunları gösterimiz var. Toplamda 1300 civarında sporcu katılımı var. Yarışmalarımızda toplamda 300-350 yabancı sporcumuz var. Festivalimiz tüm coşkusuyla devam ediyor” dedi. 
“ETKİNLİK ÇOK GÜZEL”
Festivale İran'dan katılan ve açık su yüzme yarışması 5 bin metre kadınlar kategorisinde birinci olan 22 yaşındaki Rojin Motlagh, “Çok güzel bir yarıştı. Tek sorun parkurda dubalar çok uzaktı. Görmekte zorlandım. 5 bin metre yarışında birinci oldum. Çok mutluyum” diye konuştu. 
“BU SEZON ALDIĞIM EN İYİ DERECE”
“Açık su yüzme yarışmasına” İzmir’den katılan erkekler 2 bin 500 metre birincisi Furkan Hüseyin Yüksel, “Güzel bir organizasyondu. Su sıcaklığı ve rotası çok güzeldi. Yarış benim için iyi geçti. Bu sezon aldığım en iyi derece” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN