Akmaz İçin İtiraz Yapıldı

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün Akmaz'ın halka kapatılmasınun yolunu açan imar değişikliğine ilk itiraz yapıldı. Akmaz'ın olduğu bölgede yer alan Günlükkent Sitesi'nin başkanı Osman Günerkaya itiraz dilekçesini Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün Akmaz’ın halka kapatılmasınun yolunu açan imar değişikliğine ilk itiraz yapıldı. Akmaz’ın olduğu bölgede yer alan Günlükkent Sitesi’nin başkanı Osman Günerkaya itiraz dilekçesini Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 24.11.2016 tarih ve 12176 sayılı oluru ile onaylanan imar planı değişikliği ile  Yanıklar, Kargı, Çiftlik ve Günlükkent’in deniz ve kumsalla yegane bağlantısı olan yedi metrelik kamu yolunun iptal edilmesinin ardından ilk tepki Günlükkent Sitesi yönetiminden geldi.

320 konutluk sitenin ve sosyal tesislerinin güneyinde bulunan yolun iptal edilmemesini ve olduğu gibi muhafaza edilmesini talep eden Günerkaya itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verdi;

“Sitemizin deniz ve kumsal ile bağlantısı, sitemizin güneyinde bulunan, deniz ile sitemiz arasında kalan parkın batısında yer alan 7 metrelik yaya yolu ile sağlanmaktadır. Uygulama imar planı değişikliği planlarını incelediğimiz zaman sitemiz ile kumsal arasında bağlantıyı sağlayan cw bitişikteki parsel ile ilgili olmayan 7 metrelik yaya yolunun, bu plan kararları ile iptal edilmiş olduğunu görmüş durumdayız. İleride parka yapılacak düzenlemeler neticesinde deniz ile bağlantımız kesileceği endişesi içindeyiz.”

Söz konusu 7 metrelik yol aynı zamanda bölgede yer alan bütün yerleşimlerin de Akmaz ile bağlantısını sağlıyor. Yolun iptali Akmaz’I yeni bir rant merkezi haline getirecek. Böylelikle bütün Fethiye ücretsiz denize girebilen bir yer kalmayacak…

Günlükkent Sitesi Başkanı Osman Günerkaya, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Daha once Yanıklar/Karaot, Katrancı ve Günlüklü plajlarında örneklerini gördük. Bizim sahilimizde de kamu yolu ve günübirlik alanı iptal edilip, park haline dönüştürülmek isteniyor. Eğer park haline getirilirse, sahil boydan boya kiralanabilir, etrafına tel örgü çekilebilir.”

Böyle bir durumda işletmecilerin denizden ve sahilden yararlanmayı ücretli hale getirebileceğini belirten Günerkaya, işletmecinin kıyıyı tamamen halka kapatmasının da mümkün olduğuna dikkat çekti. Günerkaya sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Planın kesinleşmesi halinde bu güne kadar halka açık olarak deniz sahilinden kolaylıkla yararlanan özellikle Yanıklar, Kargı ve Çiftlik köylüleri ile birlikte bizlerin de denize ulaşımı güçleşmiş olacak. Denize ulaşmak, kıyıya çıkabilmek için tek care bataklık alandan geçmek olacak. Bu oldubittilere bugün sessiz kalırsak, yarın daha başka ne tür yatırımlar ve zorluklarla karşılaşırız bilemeyiz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN