Alim Karaca'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayımladığı kutlama mesajında, '30 Ağustos 1922 tarihi en büyük zaferimizin yaşandığı tarihtir. Önemi ve değeri hiçbir zaman azalmayacak, yüce Türk ulusu ve Türkiye Cumhuriyeti devleti yaşadığı müddetçe, bu bayram kutlanmaya devam edilecektir.' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. 
Başkan Karaca, mesajında; “26 Ağustos 1922’de başlayan ve dört günün sonunda tarihi bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Türk tarihinin temel taşlarından biri olduğunu” vurguladı.

Alim Karaca, mesajının devamında; “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basmalarıyla başlayan Kurtuluş Savaşımızın son cephe muharebesi olan 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Bayramımızın 102. yıl dönümündeyiz. 
Bağımsızlık, Türk halkının en önemli özelliklerinden biridir. Tarih boyunca da hep öyle olmuştur. Atatürk’ün, her bir köşesi işgal edilmiş Türk yurdunu o halde bırakarak, kaderine terk etmesi düşünülemezdi. Ulu önder Atatürk’ün komutasında, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de düşman ordularının bozguna uğratılmasıyla sona ermiş ve 9 Eylül’de düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle işgale karşı verilen savaş fiilen bitirilmiştir. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk tarihinin temel taşlarından birisidir. 

30 Ağustos 1922 tarihi; en büyük zaferimizin yaşandığı tarihtir. Önemi ve büyüklüğü hiçbir zaman azalmayacak, yüce Türk ulusu ve Türkiye Cumhuriyeti devleti yaşadığı müddetçe kutlanmaya devam edilecektir. Hiçbir gücün, ulusal bayramlarımızı gölgelemesine, unutturmasına, önemsizmiş gibi göstermeye çalışmasına izin vermeyeceğiz. Herkes bilmelidir ki, 30 Ağustos 1922 ruhu, halâ yüce ulusumuzun benliğinde, yüreğinde ve aklındadır. Bu ruhu yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmez. 
Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsız ve özgür bir ülkenin kurulması için verilen tarihi mücadelenin başkahramanı Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bugüne dek vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi saygıyla yâd ediyor, şanlı ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Al bayrağımıza gönül vermiş değerli tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN