Amintas Kaya Mezarları'na Günlük 300 Ziyaretçi

Amintas Kaya Mezarları, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Muğla’nın Fethiye ilçesi Kesikkapı Mahallesinde bulunan bu tarihi yapılar, ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunuyor. Özellikle denizin göründüğü noktalardan fotoğraf çekilme fırsatı, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kültür Bakanlığı görevlisi Sinan Saral, bu yıl turizm sezonunun zayıf geçtiğini belirtti. Buna rağmen, Amintas Kaya Mezarları’na günlük ortalama 200-300 ziyaretçi geliyor. Saral, ziyaretçilerin buradaki manzarayı çok beğendiklerini ve genellikle sadece manzarayı görmek için geldiklerini ifade etti.

Amintas Kaya Mezarları'na giriş ücretleri hakkında bilgi veren Saral, yabancı ziyaretçiler için biletlerin 3 Euro olduğunu ve yerli ziyaretçilerin müze kartlarıyla ücretsiz giriş yaptığını söyledi. 

Saral açıklamalarına şöyle devam etti; “Türk vatandaşları, müze kartlarını yıllık olarak kullanabiliyor. Bilet fiyatları konusunda  3 Euro  bilet fiyatlarımız. Yabancı ziyaretçiler arasında pek fazla olumsuz geri dönüş almasakta, çok nadir ziyaretçilerin ücretin yüksek olduğu düşüncesiyle geri döndükleri oluyor”

Saral, Amintas Kaya Mezarları’nın manzarasının etkileyici olduğunu ve ziyaretçilerin genellikle bu güzellik için geldiklerini vurguladı. Amintas Kaya Mezarları, sunduğu eşsiz görüntülerle turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN