AV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADI

1 Eylül itibariyle av yasağı bitti, Fethiye'de tezgâhlar balık dolmaya başladı. Sezonun ilk günü lopanın kilosu 70 liradan, çupra ise 140 liradan satılıyor. Balık avı yasağının bitmesiyle sezonun ilk balıkları tezgâhlara geldi. İlk günde tezgâhlarda palamut, hamsi, istavritin bol olduğu gözlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Tarım ve Orman Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden balık av sezonlarının kapanış ve açılış tarihlerine göre av yasağı bitti. 15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı saat 00.00 itibarıyla sona erdi. Hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan balıkçılar da "Vira Bismillah" dedi ve denize olta attı. Sezonun ilk ağını denize atan balıkçılar, ilk derya kuzularını da denizden çıkardı.
BU SENE HALKA GÜZEL BALIK YEDİRECEĞİZ
Av sezonunun açıldığını söyleyen Balıkçı Aykan,’’ Av sezonu açıldı. Küçük balıklarda çeşitler yavaş yavaş gelmeye başladı. Bismillah dedik. Lopalar geldi. Yakında istavrit, hamsi gibi balıklar da gelecek. Lopa 70, çupra 140, lambuka 120, karagöz 150 lira. Fiyatlar bu şekilde ilerliyor. Çeşitler yavaş yavaş tezgâhlara geldikçe fiyatlar da düşecek. Bu sene halka güzel balık yedireceğiz’’ dedi.
AV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADIAV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADIAV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN