Başkan Hıra, 'Fethiye'de fiyatlar biraz daha düşecek'

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, sebze ve meyve fiyatlarını değerlendirdi. Karpuzda yaşanan bolluğun altını çizen Başkan Hıra, fiyatların ilerleyen günlerde biraz daha düşeceğini belirtti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Bu yıl, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sofralarımızın vazgeçilmezi olan meyve ve sebzelere daha kolay ulaşabiliyoruz. Yaşanan bolluk, ürünlerin fiyatlarına yansırken, tüketicinin cebini de rahatlattı.

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye Cumartesi pazarında sebze ve meyve fiyatlarını değerlendirdi. Karpuzda yaşanan bolluğun altını çizen Başkan Hıra, fiyatların ilerleyen günlerde biraz daha düşeceğini belirtti.

MEYVE VE SEBZE FİYATLARI BİRAZ DAHA DÜŞECEK

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Bu sene sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bütün bölgelerde karpuz aynı anda çıktı. Bu durumdan dolayı da piyasada ürün bollaştı. Bu durum da talepten fazla ürün olduğu için fiyatlara yansıdı. Şuanda tarlada karpuz 4,5 lira civarında, pazarlarda da 10 lira bandında seyrediyor. 

Genel olarak ise yaz sezonuyla birlikte yaylalarda ürünlerin bollaşmasının ardından sebze ve meyve fiyatları düşüş içerisinde. Bu durum etiketlerden de anlaşılabiliyor. Özellikle şeftali ve nektarı de fiyatlar geriliyor. Fasulye ise 100 lira, parkenden satışı ise 50 lira seviyelerine kadar düştü. Önümüzdeki günlerde fiyatların daha da aşağı yönlü olacağını düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN