Başkan Yellice ''Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır''

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, ormanları korumanın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Yellice yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınını teessürle karşıladığımı belirtiyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Canla başla yangın söndürme çalışmalarında mücadele eden herkese de kolaylıklar diliyorum.
Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı dikkatli olmamız gerekmektedir. Zira orman yangınlarının büyük bir bölümü anız yakılması, piknik ateşi yakılması, sigara izmariti atılması gibi ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Özellikle önümüzdeki günlerde beklediğimiz Kurban Bayramı tatili nedeniyle park, bahçe, mesire alanları ve ormanlık alanlarda piknik yapmak suretiyle vakit geçirecek vatandaşlarımızın sayısı artacağından, tüm vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı hassas ve dikkatli olmaları, bir yangın tehlikesi anında vakit kaybetmeksizin 112 Acil Çağrı Merkezi'ni veya 177 Orman Yangını İhbar Hattı'nı aramaları önemlidir.
Orman yangınlarını önleme ve ormanları koruma noktasında öncelikle her şeyin başının eğitim olduğunu düşünüyoruz. Ne kadar çok insan bu hakkında eğitim alıp bilinçlenirse önlemler o kadar hızlı ilerler. Öncelikle vatandaşlarımız doğaya çöp, izmarit vs. atmaması gerektiği hakkında kesin bir bilince sahip olmalıdır. Çocuklarımıza da erkenden ilmek ilmek bu davranışları işlemeli, çocuklarımızı da ormanları koruma konusunda eğitmeliyiz. 
Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Evimiz, önümüzdeki masa, oturduğumuz sandalye, elimizdeki kalem, defterimiz, yaktığımız odun hep ağaç ürünleridir. Ayrıca ağaçlar endüstrinin birçok kollarında, boya sanayiinde, ilaç yapımında kullanılır. Bununla birlikte ormanlar küçük, büyük birçok canlıya da ev sahipliği yaparlar. Bu nedenle ülkemizin önemli milli serveti niteliğinde olan ormanlarımızda yangına sebebiyet vermemek ve yeşil doğamızın, geleceğimizin zarar görmesini önlemek için çok duyarlı davranmamız gerekmektedir.
Bu vesile ile geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız elim yangınların tekrarının yaşanmamasını Yüce Allah'tan niyaz eder, tüm vatandaşlarımıza en kalbi duygularımla selam ve hürmetlerimi sunarım.’’
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN