Başkanı Alim Karaca, 'Fethiye'nin Çehresi Değişecek'

Fethiye Belediyesinin Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantı sonunda Meclis üyelerine çeşitli konularda bilgi sunan Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye'nin ana yollarından başlayarak dekoratif aydınlatma konusunda somut adımlar atacaklarını belirtti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısında, ilçenin çehresini değiştirecek dekoratif aydınlatma konusundaki ihalenin bu ay içinde yapılacağını söyledi.

Fethiye’ye daha şık bir görünüm kazandırmak için çeşitli çalışmaları olduğunu anlatan Başkan Karaca; “Göreve geldiğimizden beri Fethiye’nin gerçek bir turizm merkezi olması için çalışmalarımız var. Daha önce de farklı zamanlarda ve farklı ortamlarda belirttiğim gibi, Fethiye’nin aydınlatma sistemini daha çağdaş ve daha dekoratif bir görünüme kavuşturacağız.

Fethiye’miz son dönemlerde ülke genelinde çok göz önünde bir yer oldu. Bizler de bu ilçe için her zamankinden daha çok çalışmak durumundayız. Fethiye’de kültür turizmi, spor turizmi için hep beraber açılımlar yapmalıyız. Amintas mezarları yolunun yenilenmesi, tarihi Fethiye Kalesi’nin restorasyonu, antik Cadianda kenti kazılarına verdiğimiz destek hep bu anlayışın ürünüdür.

Fethiye’nin Yüzü Aydınlanacak 
Fethiye’nin dekoratif aydınlatmaya geçmesi, dekoratif direkler ve armatürler için 17 ve 18 Eylül’de iki ihaleye çıkıyoruz. Dünya Bankası’ndan bu proje için 25 yıl geri ödemeli, 3 milyon 100 bin Euro’luk kredi almış durumdayız. Düşük faizli bu kredi için ilk 5 yıl geri ödeme yapmayacağız ve kredinin son ödemesi 1 Mayıs 2049’da yapılacak. Yıllık ödemelerimiz de iki taksit halinde, toplam 130 bin Euro olacak. En kısa zamanda Fethiye’nin yüzü aydınlanacak. Fethiye kamuoyu ile tüm bunları şeffaflık adına paylaşıyorum.   

Proje kapsamında, halen kullanılmakta olan sodyum buharlı armatürler LED’e döneceği için çok ciddi bir enerji tasarrufu sağlayacağız. Bu tasarruf sayesinde adeta belediyenin cebinden para çıkmayacak, sağlanan tasarruf ile proje kendi kendini ödeyecek. 

Fethiye’nin ana caddelerinden başlayarak toplamda 1200 kadar dekoratif yeni aydınlatma direkleri ile ilçemiz daha şık bir görünüme kavuşacak.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN