Bodrumlu Profesör Avram Galanti'nin Kitabı Tanıtıldı

Profesör Avram Galanti Bodrumlu'nun 1945 yılında yazdığı 'Bodrum Tarihi' adlı kitabı sadeleştirilerek yeniden yayınlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Profesör Avram Galanti Bodrumlu'nun 1945 yılında yazdığı “Bodrum Tarihi” adlı kitabını sadeleştirerek yeniden yayınlayan Bodrum Belediyesi tarafından, Umurça Parkı Nazım Hikmet Kütüphanesi önünde, kitap tanıtım etkinliği ve büst açılışı gerçekleştirildi.  Arkeolog A. Rasim Özgürel tarafından sadeleştirilen, Bodrum Belediyesi yayın kurulu tarafından baskıya hazırlanan kitap tekrar okuyucuyla buluştu. 
Kitap tanıtımı ve Profesör Avram Galanti’nin büst açılışı için düzenlenen etkinliğe; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türk Yahudi Toplumu Başkan Vekili Moris Levi, Musevi Dini Yapı Koordinatörü Hayim Hason, Musevi Cemaati Koordinatörü Rav Peres,  500. Yıl Vakfı Başkanı Silvyo Ovadya, Sibel Haleva, Arkeolog Rasim Özgürel, Fatma Taştan, Süha Özkan ve Ahmet Berk ile Bodrum’da yaşayan vatandaşlar katıldı. 
Kültürel mirasın coğrafya içerisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Avram Galanti doğduğu ve çok sevdiği kenti için, kendisinden sonra gelenlerin tamamlayacağı inancıyla 1945 yılında bir kitap yazıyor. Bu kitabı tarihin babası Herodot’tan başlatıyor ve 1950’li yıllara kadar getiriyor. Bu çok önemli bir çalışma. Özellikle biz bu büyük felsefe, düşün, edebiyat ve bilim insanının ‘Bodrum Tarihi’ kitabını Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları’ndan yayınladığımız için çok mutluyuz. şeklinde konuştu. 
Türk Yahudi Toplumu Başkan Vekili Moris Levi yaptığı konuşmada, “2 bin 300 yıldır bu yörede her zaman Yahudiler  bulunmuştur. Avram Galanti doğduktan çok kısa bir zaman sonra bir nüfus sayımı yapılıyor Bodrum’da ve 87-88 yahudinin yaşadığı öğreniliyor. Ufak bir de okul var. Bu ufacık okulda  ne kadar şey öğrenilebilir? Oysa Avram Galanti bu okuldan çıkıyor, Rodos’ta 3 dilde ders veriyor. Demek ki bu bölgedeki insanlar kültüre ve eğitime çok önem veren insanlar.” dedi.
Kitap tanıtımının ardından Prof.Dr.Avram Galanti Bodrumlu büstünün açılışı gerçekleştirildi. Program Yokuşbaşı Mahallesi'nde bulunan, Bodrum Belediyesi Etüd Proje ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri tarafından  düzenleme çalışmaları gerçekleştirilen,  Yahudi cemaatine ait Musevi mezarlığının ziyaret edilmesiyle devam etti. Ziyaret sonunda, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a hayırsever Sibel Haleva tarafından anahtar sunumu yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN