Çelik, 'Ben 'Maymun Çiçeği Virüsüne' inanmıyorum'

Muğla'nın Fethiye ilçesinde röportaj yaptığımız Aslı Çelik, son zamanlarda gündemde olan 'Maymun Çiçeği Virüsü' hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Maymun çiçeği virüsü, mpox adlı virüsün neden olduğu, kaşıntılı deri döküntüsüyle ortaya çıkan, ateşe neden olan ve insandan insana bulaşabilen bir hastalıktır. Covid-19 pandemisinin etkilerinin henüz atılamadığı bir dönemde viral bir hastalık olarak ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü şu günlerde (Ağustos 2024) acil durum ilanına neden olacak noktada Afrika'da pandemi haline gelmiştir. Deri döküntüsü, ateş, lenf düğümlerinde şişme, kas ağrıları ve solunum problemi gibi belirtiler gösteren maymun çiçeği virüsü, insandan insana, bazen de hayvanlardan bulaşabilen bir virüstür. Özel bir tedavisi bulunmayan maymun çiçeği virüsü için kullanılan ilaçlar virüsün meydana getirdiği semptom ve şikayetleri hafifletmeye yöneliktir. Muğla’nın Fethiye ilçesinde röportaj yaptığımız Aslı Çelik, son zamanlarda gündemde olan “Maymun Çiçeği Virüsü” hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardı.

“BEN MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNE İNANMIYORUM!”
Aslı Çelik şunları kaydetti: “Ben inanmıyorum açıkçası, inananlara saygı duyuyorum tabi ki ama sanki aynı senaryolar tekrar ediyormuş gibi hissediyorum. Yine aynı şekilde algı oluşturulup, pandemi süreci vs. olursa yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum Türkiye açısından. 
Pandemi dönemi benim için sıkıntı oluşturmamıştı. O dönem ben muhasebecilik yapıyordum, bizim iznimiz vardı. Aynı şekilde dışarıya çıkabiliyordum, görevimi yapıyordum, hiçbir sıkıntı yoktu ama herkes mental olarak etkilendi ve çoğu kişi bu süreçten sonra panik atak rahatsızlığı yaşadı. Yine aynı şeyleri yaşamak bence hiç hoş olmayacak. 
En azından covid gibi solunum yoluyla direkt bulaşabilen bir hastalık olmadığı için, sadece cinsel yolla ve temasla bulaşabildiği için o kadar yayılacağını düşünmüyorum”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN