Çoban 'Recep Tayyip Erdoğan şahsi hırslarının esiri oldu'

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrasında doların yükselmesi sonrasında açıklama yaptı. Çoban açıklamasında'Memlekette ki 1 kişinin inadından dolayı buraya kadar geldi Tayyip Erdoğan artık ülkeyi yönetme anlamın da şahsi hırslarının esiri oldu' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban ekonominin kötü yönetildiğini ifade ederek İktidarı eleştirdi. Çoban  Türkiye son 20 yıldır AKP iktidarı ile yönetildiğini  ifade ederek “ Türkiye öz kaynakları kendi kendine yetebilen bir ülke, güçlü bir ülke, üretken bir ülkeydi. Ama memleketi yöneten Adalet Kalkınma Partisi’nin yöneticilerinin beceriksizliği  nedeni ile dün Türkiye Cumhuriyet tarihinde ki döviz kuru en yüksek 11.40’lara kadar çıktı. Tabi bu döviz kuru neden buralara kadar geldi? Memlekette ki 1 kişinin inadından dolayı buraya kadar geldi Tayyip Erdoğan artık ülkeyi yönetme anlamın da şahsi hırslarının esiri oldu. Bu şahsi hırslarının bedelini de vatandaşa yüklüyor. Geçen süre zarfı  içerisin de paramız pul oldu. Burada vatandaşın dolaylı yönden doğrudan sanayicinin, iş dünyasının zararı oldu” dedi. 
“DOLARIN 1 LİRALIK ARTIŞI TÜRKİYE’Yİ 143 MİLYARA MAL OLDU”
Piyasaların dolar artışından etkilendiğini ifade eden Fatih Çoban “Çünkü Türkiye’de üretim odaklı yaşamadığımız için,her şeri dışarıya bağımlı olarak kullandığımız için, dolar kuru hayatımız da çok  öneme sahip. Dün  doların 1 liralık artışı Türkiye’yi 143 milyara mal oldu. Tabi  dolarda ki artıştan sonra piyasalar dolaylı yönden büyük bir şekilde etkilenecek. Bugün gördüğümüz gibi benzine, motorine 50-52 kuruş zamlar yapıldı.Yarın sanayici daha büyük sıkıntı çekecek.Sanayicinin çektiği sıkıntıyı vatandaşa yansıtacak” diye konuştu.
“HÜKÜMET SEÇİM KARARI ALMASI LAZIM”
Kötü günler geçiriyoruz diye açıklamasını sürdüren Çoban “Ekonomik anlamın da artık, kapkaranlık bir tünele girdik .Hükümetin yapması gereken acilen bir seçim kararı alıp vatandaşın önüne sandığı getirmesi gerekiyor. Çünkü tarım, turizm, sanayi bütün alanlarda kısır döngü var artık. İş dünyası ham madde bulmak da zorlanıyor.Sanayici fabrikalarını kapatma aşamasına  geldi. Bu durumun tek bir sorumlusu vardır. Sorumlu  Recep Tayyip Erdoğan’dır ve ülkeye getirmiş olduğu ucube bir sistemdir. Bakıyorsunuz 19 yaşların da futbolcu, 20 yaşlarında müteahhit.Bir bakıyoruz Türkiye Cumhuriyeti devlet başkanı ben ekonomistim diyor.Bu nasıl ekonomi! Bu nasıl ekonominin kitabını yazmaktır! Acaba kendi arkadaşları da ellerini vicdanlarına koydukların da, evet ekonomi kötü  diyebiliyor mu? Önemli olan kısımda bu kısım. Ama artık sırça köşklerinden dışarıya çıksınlar, vatandaşın sesine kulak versinler. Vatandaş çok zor durum da. Bugün asgari ücret ile çalışan bir insanın kazandığı maaşı 250 dolara geliyor. Biz TL ile kazanıyoruz, dolar ile harcıyoruz neredeyse”dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN