Diş Sağlığımızı Nasıl Koruyabiliriz? Fethiye'de Diş Hekimi Açıklamalarda Bulundu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz'de bulunan HDC Diş Kliniği'nde mesul müdürü olarak görev yapan diş hekimi Kazım Soyutemiz, diş sağlığını korumanın altın formüllerini açıkladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Diş sağlığı herkes için büyük önem taşımaktadır. HDC Diş Kliniği mesul müdürü diş hekimi Kazım Soyutemiz, dişlerimizi nasıl fırçalamalıyız, diş ipi kullanmalı mıyız, dişlerimize ne zarar verir gibi birçok sorunun cevabını mikrofonlarımıza verdi.

DİŞLERİMİZİ EN AZ 2 DAKİKA SÜRECEK ŞEKİLDE FIRÇALAMALIYIZ

HDC Diş Kliniği mesul müdürü diş hekimi Kazım Soyutemiz, “HDC Klinik mesul müdürüyüm. Ağız sağlığı, dişlerimizi en az 2 dakika sürecek şekilde günde 2 ya da 3 defa fırçalamakla başlıyor. Bütün diş yüzeylerini temizlediğimizden emin olmalıyız. Bunu aynı zamanda ağız gargaralarıyla ve diş ipleriyle desteklememiz gerekiyor. Bununla birlikte yiyeceklerimize ve içeceklerimize dikkat etmeliyiz. Renklendirici gıdalar, asitli içecekler dişlerimize zarar veriyor. Temizliğimize dikkat edilmesi gerekiyor. Kürdan kullanmak zararlı değil ama kullanmayı bilmeyince diş etlerine zarar veriyoruz. O yüzden çok fazla kullanmayı tavsiye etmiyoruz. Onun yerine diş ipi tavsiye ediyoruz” dedi.

Diş Sağlığımızı Nasıl Koruyabiliriz? Fethiye'de Diş Hekimi Açıklamalarda Bulundu

KAHVE, ÇAY VE SİGARA DİŞ RENGİNİN DEĞİŞMESİNE SEBEP OLUYOR

Kahve, çay ve sigara tüketiminin dişlere verdiği zararı söyleyen Soyutemiz, “Kahve, çay ve sigara dişlerin renklerinin değişmesine neden oluyor. Bunu önüne geçmek için de fırçalamak çok önemli. Aşırı fırçalamakta diş minesine zarar veriyor. Diş taşı, yeme-içme ve tükürük ile birlikte oluşuyor. Kimin de fazla kiminde de fazla oluşur. Düzenli aralıklarla diş hekimine gidildiği takdirde bu sorunlardan kurtulabilirler. Diş etlerinin sağlığı için diş taşı temizliğini düzenli yaptırmaları gerekmektedir. Rutin olarak 6 ayda bir yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“İLTİHAPLI DİŞ ÇEKİLMEZ ‘EFSANEDİR’”
Halk arasında iltihaplı dişin çekilmemesi gerektiği konuşuluyor ve kulaktan kulağa yayılıyor. Bu soruya açıklık getiren Kazım Soyutemiz, “İltihaplı dişler, hekim kontrolünde çekilir de çekilmeyebilir de. Antibiyotik kullanımı gerekebiliyor bazen. İltihaplı diş çekilmez efsanedir” diyerek sözlerini noktaladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN