DTO Meclis Başkanı Ugan'dan Denizlerin Korunması İle İlgili Açıklamalar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Meclis Başkanı Onur Ugan, Fethiye'nin denizlerinin korunmasıyla ilgili vatandaşlara seslendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Meclis Başkanı Onur Ugan, Fethiye’nin denizlerinin korunmasıyla ilgili vatandaşlara seslendi. Yaptığı açıklamada “Sezonun ortasına geldiğimiz şu günlerde malum ticari kaygılar devam ederken bizim hem üyelerimizin hem de koylarımızda bulunan diğer yatların çevre konularını unutmamaları gerektiğini düşünüyoruz.

Çünkü buranın var olma sebebi bu mavi denizler, yeşil çam ormanlarıdır. Mutlaka ticaretimiz devam edecek ama biz ticari kaygıları ön plana koyarak çevre konularınız arka da bırakırsak asil ticareti ve yaşadığımız yeri kaybetmiş olacağız. 

Bu bağlamda sezon ortasında bu konuları tekrar deniz kullanıcılarına hatırlatmak istedik. Aynı zaman da son yıllarda ciddi bir deniz kullanımı, yat sayısı ve kullanıcısı artışı oldu. Bu süreçler devam ederken denizin yazılı olmayan bir takım kuralları var. 

Biz oda olarak bu konuda da çalışmalarımız var. Denizdeki kullanıcılarında özellikle ışık ve ses kirliliği konularında denizde sadece kendilerinin olmadığını, başka kullanıcılarında olduğunu düşünerek hareket etmeleri çok önemli olacaktır. Umarım biz denizi sindirebilmiş, güzelliklerini gelecek nesillere aktarabilmiş bir toplum olarak görevimizi devrederiz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN