Düğün sezonu geçen senenin altında

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Fethiye'de bu yıl düğün sezonu, önceki yıllara göre daha sakin geçiyor. İşletmeci Onur Arıkan, yaşanan bu durumu ekonomik sebeplere bağlıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye'de düğün sezonunun beklenenden daha zayıf geçmesi, sektör temsilcilerini endişelendiriyor. Bu durumun nedenleri arasında ekonomik zorluklar, döviz kurları gibi faktörler gösteriliyor. İşletmeci Onur Arıkan, yaşanan bu durumu ekonomik sebeplere bağlıyor.

EKONOMİK ŞARTLAR SEZONU ETKİLİYOR

İşletmeci Onur Arıkan, “Düğün sezonu bu sezon geçen seneye oranla düşük çünkü ekonomik şartlardan dolayı her şey geriye gidiyor. Gelinlik ve salon fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini yaktığından dolayı biraz sakin geçiyor.

Sekizinci ayın ortasında olmamıza rağmen geçen seneye göre yüzde 50 civarında bir düşüş var. Geçen sene bu dönemler dokuzuncu, onuncu ay düğünlere gelinlik, abiye satıyorduk. Ama şuan herkes son hafta alışverişini yapıyor bu da hem satış olarak bize az yansıma yapıyor hem de fiyat olarak yüzde 50'ye girmemize rağmen geçen seneye göre çok düşük.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN