Fethiye'de 56 senedir saatçilik yapıyor, '1968'de ağabeyimin yanında öğrendim'

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yıllardır saatçilik mesleğini sürdüren Saatçi Yakup Gökhan, bu mesleği 1968 senesinde öğrendiğini ve 56 yıldır işini sevdiğini yaptığını söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye’de asıl memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesi olan Fethiye’nin sevilen esnaflarından Saatçi Yakup Gökhan, bu mesleği 1968 senesinde öğrendiğini ve 56 yıldır işini sevdiğini yaptığını söyledi. Yaptığı açıklamada ise, “Bu mesleği 1968 yılından itibaren ilkokuldan beri ağabeyimin yanında öğrendim. Seviyorum mesleğimi. Eski saatleri canlandırmak, çalışır hale getirmeği seviyorum. 56 yıl oldu, ben emekli oldum ama büyük oğlumu yetiştirdim. Küçük oğlumu da yetiştirdim, o şimdi üniversite bitirdi. Onların yanına gelip gidiyorum. Bu işi severek yaptığım için bana hiçbir zorluğu yok.

Bütçelerine göre yeni dijital saatler alanlar da var. Tamire saat getiren çok var. Eskiden kalma kurmalı ve ya otomatik saatlerde tamire geliyor. Çok şükür işlerimiz iyi gidiyor. Ekmeğimizi kazanıyoruz çok şükür. Bu meslek, öğrettiğimiz sürece bitmez” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN