Fethiye'de dehşet dolu anlar, polis eşliğinde tahliye edilen şüphelinin, komşusunun evini ateşe verdiği öne sürüldü!

Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi, Şehit Ali Büyükiskilip Caddesi'nde yaşanan korkunç olay, tüm bölgeyi şoke etti. Polis ekipleri tarafından evinden tahliye edilecek olan S. K. İsimli şüpheli, iddialara göre beklenmedik bir hamleyle komşusunun evini ateşe vererek olay yerinden kaçtı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Yangın, kısa sürede büyüyerek çatıya sıçradı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlerle mücadeleye başladı. 

Olayla ilgili açıklama yapan kundaklanan evin sahibi Gözde Soydemir, “Ev sahibi tam bir yıl önce evden çıkması gerektiğini söyledi. "Hayır çıkmayacağım, 5 yılım dolmadan sen beni çıkartamazsın" dedi. Ev sahibi de kabul etti. Çok ucuz, uygun bir fiyata oturuyordu. Ben apartmandaki karşı komşusuyum. 3-4 günde bir farklı valizlerle insanlar geliyordu. İstanbul’dan akrabam, Antep’ten akrabalarım gibi yalanlar söylüyordu. Ben de anneme bu adam bu evi kiraya veriyor diyordum. Tespit edip uğraşmayalım diye kamera koymadık. En sonda da bizim tahliye etme şansımız doğduğu için tahliye edeceğiz dedik. Böylelikle hukuki yollara başvurduk. Bize geçen sene telefondan beni hukuki yönden hiçbir türlü evden çıkaramazsın dedi. Biz de kendisiyle hiçbir şekilde muhatap olmadık. Kendisine gerekli evrakları gönderdiğimizde imzalamış. Biz de gerekli hukuki işlemleri yaptık. Bugün icra müdürleri evden çıkarma hakkımız olduğu için tahliyeye geldi. Ben karşı dairesindeyim benim balkonuma geçip benim yatak odama ateş atmış. Benimle hiçbir alakası yok bu konunun ben sadece karşı dairesinde oturan komşusuyum.

Ben bu evi dört yıl önce verdim. Geçen sene evden çık, ev bana lazım demiştim. İcra, tahliye kararı alıp bugün buraya geldi. Bizden 2 gün müddet tanımamızı istedi. Çünkü içeride milyonluk bilgisayarlarının olduğunu söyledi. Milyonluk bilgisayarları var (!) ama gitmiş belediyeden yardım talebinde bulunmuş. Evin sahibi annem, ben karşı komşusuyum gelip yatak odamıza girip evimizi kundaklamış. Söyleyecek bir söz bulamıyorum.” İfadelerini kullandı.

Polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlattı. Yangın sırasında evde bulunan ev sahibi G. S. ise son anda kendini dışarı atarak büyük bir felaketten kurtuldu. Yaşanan bu olay, çevre sakinlerinde büyük korku ve panik yarattı. Komşular, yaşananları büyük bir şaşkınlıkla izledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN