Fethiye'de ikinci el pazarı durgunluğu

Fethiye Çalıca' da kurulan ikinci el pazarı kullanılabilir durumdaki eşyaları geri dönüşüme kazandırmak için tercih edilen bir yöntem. Pazarda, kıyafetten mutfak eşyalarına birçok ürün bulunuyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Çalıca mahallesinde kurulan İkinci El Pazarı esnaflarından Ayhan Taşkıran işlerin durgun gittiğini belirtti. Buna rağmen ekonomik şartlardan dolayı halkımız ikinci el ürünlere daha çok rağbet gösteriyor dedi. Taşkıran; “Çalıca İkinci El Pazarın da işler biraz durgun gidiyor. Sezon geçişinden dolayı ürün seçmede zorlanıyorlar. Ara mevsim, ne kışlık ne de yazlık satılıyor. O yüzden durgun gidiyor. Ekonomik şartlardan dolayı halkımız ikinci el ürünlere daha çok rağbet gösteriyor. Ama şuan durgunluk var. Özellikle tarlada ve inşaatta çalışan işçiler şuan satışa destek oluyor. İş kıyafeti olarak seralarda, tarlada çalışan işçilere satış yapıyoruz. Tezgâhlarda, mutfak eşyaları, musluk, kıyafet ne ararsanız var. Yeni evlenen kişiler bile evlerini buradan yerleştiriyorlar. Sabah 6 da gelip tezgâh kuruyoruz ama daha siftah yapmadık.” dedi.

Fethiye'de ikinci el pazarı durgunluğu

Satış Durumu Tezgâhtan tezgâha değişiyor
Çalıca İkinci El Pazarı’nda esnaf olan Halime Sare ise “Şuan işlerimiz iyi gidiyor. Mağazalarda 800-900 TL den satılan pantolonlar bende 200-250 TL den satıyorum. Ben toplu alıyorum ürünleri, o yüzden uygun fiyata satıyorum” dedi. 
İkinci el pazarlarının herkes için faydalı olduğunu belirten Sare “.  Ekonomik durumu iyi olmayan çok insanımız var. Mağazalarda fiyatlar pahalı, elbise almak istiyorlar. 3000 TL vereceğine buradan bir-iki kere giyilmiş elbiseyi 100-150 TL’ ye bulabiliyor. Yıkıyor, ütülüyor, sıfır gibi giyiyor.” şeklinde konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN