Fethiye'de kırtasiyeler, okulların açılmasına az bir süre kala hazır

Muğla'nın Fethiye ilçesinde okulların açılmasına sayılı günler kala veliler ve öğrenciler kırtasiyelerin yolunu tutmaya başladı. Peki kırtasiye masrafları ne kadar tutuyor? Kırtasiye işletmecisi Birgül Binici açıkladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Okul öncesinden liseye her kademeden yaklaşık 20 milyon öğrenci, yaz tatilinin ardından okula başlamanın veya bir üst sınıfa geçmenin heyecanını yaşıyor. Birinci dönem, 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek.

Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler ve öğrenciler kırtasiyelerin yolunu tutmaya başladı. Peki kırtasiye masrafları ne kadar tutuyor? Kırtasiye işletmecisi Birgül Binici (Ceylan Anne) açıkladı. Yaptığı açıklamada: “Beni herkes Ceylan Anne diye tanır. İlköğretim yılı açılıyor. Okul masraflarının içinde en pahalı masraf kırtasiyedir. Bizde de sadece okul çantaları 250 TL ile 1.500 TL arasında değişiyor. Fiyatlar geçen yıla göre %100 artmış durumda. Artık o çantanın içini doldurmakta zorlaştı. Defter, kalem, kalem kutusu ve su matarası gibi zaruri ihtiyaçları kapsan dün bir satış yaptım. En ekonomik olarak 1.sınıf öğrencine 1.500 TL tuttu. 

Tabii fiyatlar ürünün kalitesine göre artıyor ve iniyor. Bu ekonomik şartlarda herkes en ucuzunu almaya çalışıyor. Ekonomik zorluklar kırtasiye fiyatlarını da çok etkiledi” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN