Fethiye'de kovid vakalarında düşüş yaşanıyor

Fethiye'de yaz sezonunun sonuna gelinirken, Covid-19 vakalarında düşüş yaşanmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre Fethiye Devlet Hastanesinde koronavirüs salgınından dolayı toplam 10 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Fethiye’de turizm sezonun yavaşlaması ile vaka sayılarında düşüş yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin oluşturduğu yoğun yaz günlerinde artan vakalar, turizmin azalması ile düşmeye başladı. Covid-19 vakalarındaki düşüşün ana sebebinin aşılama olduğu kaydedilirken, korona virüs salgınına karşı alınan önlemler ve aşılama çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği bildirildi. Edinilen bilgiye göre Fethiye Devlet Hastanesinde koronavirüs salgınından dolayı toplam 10 kişinin tedavi gördüğü kaydedildi.
Okulların yüz yüze eğitime başlaması ile çocuklarda görülen korona virüs artışının Fethiye’de diğer il ve ilçelere göre az olduğu belirtildi. Fethiye’de ki bazı okullarda sınıfların karantina altına alındığı ifade edilirken, gereken tüm önlemlerin alındığı vurgulandı. 
VAKALARDAKİ DÜŞÜŞ SAYILARA YANSIDI
Fethiye Devlet Hastanesine geçtiğimiz ay ortalama yatan hasta sayısı 60 civarında iken bu sayı 10’a kadar düştü. Yoğun bakımda 8 kişinin yattığı öğrenilirken, günlük ortalama pozitif vaka sayısının ise 30 civarında değişiklik gösterdiği belirtildi.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN