Fethiye'de Otizm Parkı İnşaatı Bitti

Otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atan Fethiye Belediyesi, otizmli bireylerin akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini arttırmalarını ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Niyazi Mete Otizm Parkı projesinde adım adım sona yaklaşıyor.

Yerinde incelemelerde bulunuldu

Bu yılın Mart ayında temeli atılan, Akarca mahallesinde, Fethiye adliyesine yakın bir yerde bulunan Niyazi Mete Otizm Parkı’nda inşaat çalışmaları birkaç ay içinde sona erdi. Merkezin iç tasarımı ile ilgili çalışmalar sürerken, otizmli bireylerin merkeze kabulüne çok yakında başlanacak. 

Otizm Parkı’nın yapımını üstlenen hayırsever iş insanı Niyazi Mete, Başkan Yardımcısı Veli Uysal, Başkanlık Danışmanı Yavuz Topateş, belediyeden ilgili birim amirleri ve merkezde görevlendirilmesi planlanan personel tesiste incelemelerde bulundu.

Muğla’nın İlk Otizm Parkı

Muğla’nın ilk otizm merkezini Fethiye’ye kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Veli Uysal, “Belediye Başkanımız Alim Karaca’nın talimatlarıyla yapımına başlanan, Muğla’nın ilk ve şu an için tek otizm merkezinde incelemelerde bulunuyoruz. Bu yılın Mart ayında temeli atılan merkezde çalışmaların inşaat aşaması kısa sürede bitti. Çok kısa bir süre içinde de otizm parkından yararlanacak bireyler için kayıtlara başlıyoruz. Hepimiz gelip geçiciyiz ama burası tam 49 yıl boyunca aynı amaçla faaliyet gösterecek. Bölgemizde yaşayan otizmli evlatlarımızın uzmanlar eşliğinde zaman geçirebilecekleri Otizm Parkımızın yapımında emeği olan başta hayırsever iş insanı Niyazi Mete olmak üzere, bu projede emeği geçen herkese, ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu arada, iş insanı Niyazi Mete’nin merkezin tefrişatını da üstlendiği öğrenildi.

Otizm nedir?

Otizm; ‘doğuştan gelen, beyin ve sinir sisteminin yapısal ve / veya işlev farklılığından kaynaklandığı düşünülen, 3 yaşından önce başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin çevresiyle sözel ya da fiziksel olarak uygun ilişki kuramamasına neden olan nörobiyolojik bir rahatsızlık’ olarak tanımlanıyor.  

Otizm, sosyal etkileşim ile iletişime zarar veren sınırlı ve biçimsel olarak tekrarlanan davranışlara yol açıyor, beynin gelişimini engelliyor. Otizmliler kaliteli ve yoğun bir eğitimle toplumsal hayata entegre edilmeye çalışılıyor. Doğumdan sonraki ilk üç yılda belirtileri görülen otizm, yaşam boyu devam ediyor ve  kişinin sosyalleşmesini engelleyerek, bireyin kendi iç dünyasına kapanmasına yol açabiliyor.

 

Bakmadan Geçme