Fethiye'de şehirlerarası otobüslere yoğun ilgi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde okulların açılmasına kısa bir zaman kala şehirlerarası otobüslere ilgi yoğunlaştı. Otobüs kaptanı Kadem Özcan açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi" genelgesi sonrasında, okulların açılacağı tarih belli oldu. Buna göre; Okullarda birinci dönem 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Birinci dönem 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. Dolayısıyla okulların açılmasına çok kısa bir süre kaldı.

Bu da şehirlerarası turizmin yoğunlaşmasına sebep oldu. Otobüs kaptanı Kadem Özcan açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, “Ali Osman Turizm’de kaptan olarak çalışıyorum. Fethiye’den Ankara, oradan da Trabzon’a gideceğiz. Şuan da yoğun bir talep var. Okulların açılması ile tatiller bitiyor o yüzden yoğun talep var. Karadenizli misafirlerimiz Datça ve Fethiye’ye yoğun ilgi gösteriyorlar. 

Trafik kazaları çok fazla artmaya başladı. Bunu engellemek için bu sıcaklarda trafik kurallarına uymak, yola çıkmadan iyi dinlenmeleri ve uyumaları gerekiyor. Gelirken mesela bir taksi bizi sollamak için üzerimize çıkıyordu. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor ama bizim daha çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü arkada 40 kişi, 10 adet de çocuk 50 kişi var. İlk önce onların canı ve sağlığı önemli ondan sonra bizler. 

Otobüslerde belirli hız limiti otobanlarda 100 km. Normal yollarda 89-98 km arasındadır. Her gün araçlarda kamera sistemi ile denetleme yapılıyor. Ehliyetlerimiz, sürüşlerimiz bile denetleniyor. Bizim firmamızda çok şükür ki feci bir kaza olmadı. Allah’ım da göstermesin inşallah!” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN