Fethiye'de tarım krizinde alarm verildi: Çiftçiler zor durumda!

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, çiftçilerin giderek artan maliyetler nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti. Karayiğit, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek yetkililerden destek istedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, yaptığı açıklamada çiftçilerin son dönemde yaşadığı sıkıntıları vurguladı. Karayiğit, gübre, mazot ve diğer girdi maliyetlerindeki artışın çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Çiftçilerin üretim maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte gelirlerinin düştüğünü belirten Karayiğit, yetkililerden çiftçilere yönelik desteklemelerin artırılması çağrısında bulundu.

“Çiftçi, maliyetlerden dolayı zor durumda”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, yaptığı açıklamada, “Pazarlarda tezgâh fiyatları hakkında üretici ve tüketici arasında ürün fiyatları ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Çiftçi, maliyetlerden dolayı zor durumda. Fidan, gübre, mazot gibi bir sürü etken var. Bu unsurların fiyatları artık çok pahalı. 2 ay da bir sorunlar için toplantı yaparak bakanlara sorunları iletiyoruz. Fakat sorunlar hep havada kalıyor ve çözülmüyor. Çiftçi zor durumda. Krediler için ödemelerde de zorluk çekiyorlar. Aktar döndür yapamayan çok çiftçi var. Bu durumu ekonominin gidişi belirler.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN