• Haberler
  • Kültür
  • Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği üyelerini buluşturan etkinlik

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği üyelerini buluşturan etkinlik

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) üyeleri Fethiye'de bir mekanda kahvaltı etkinliği düzenledi. Etkinliğe Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği üyeleri katılım sağladı.

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Canan Tor etkinliği değerlendirdi, “Biz dernek olarak 91 kişilik üye sayısına sahibiz. Son zamanlarda da özellikle tanınırlığımız çok arttığı için bize çok üye olan arkadaşlar var. Dolayısıyla hem eski üyelerin hem de yeni üyelerin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hem de yani derneğimizi etkinliklerine ve güzellik katalım dedik” şeklinde konuştu.

“Fethiye Film Festivali, Fethiye’nin dışarıya açılan yüzüne bir imza atalım dedik”
Etkinlikte Fethiye Film Festivali hakkında konuşan Başkan Tor; “Fethiye Film Festivali geçen sene Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından esnafın, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle düzenlendi. İlk defa Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği olarak bizim aklımıza düştüğünde biz heyecanla kollarımızı sıvadık. Fakat deprem oldu. Dosyayı rafa kaldırdık. Dosyayı yapalım diye raftan indirdiğimizde Eylül ayıydı ve hazırlıklara başladık. Fakat bu seferde geç kaldık. Geç kalındığı için kurumlar bize yeterince maddi destek veremedi. Ama biz her şeye rağmen bunu yapalım. Birkaç esnaf arkadaşımız bizi aradı, “siz bu yola çıkın bu Fethiye projesidir, dışarıya açılan yüzü olacaktır, biz destekleyeceğiz” dediler. Biz de tamam dedik. Bu Fethiye’nin dışarıya açılan yüzüne bir imza atalım dedik ve arkadaşlarımızla birlikte oluşumu oluşturduk ve ilk hedefini festivalinin İnstagram'dan yayınıyla birlikte 45 günde 162 film müracaatı aldık. Tabii geçen sene ulusaldık bu sene uluslararasıyız. Bu sene film freeway ve üzerinden 48 ülkeden 732 film müracaatı aldık” dedi.

“20 ve 24 Kasım’da 2. Fethiye Film Festivalini gerçekleştireceğiz”
Bu yıl yapılacak olan Fethiye Film Festivali’nin detaylarından bahseden Canan Tor, Fethiye bizi destekliyor dedi. “Geçen sene Aksa sineması bize bu konuda çok büyük destek oldu. Gösterimlerin hepsini orada yaptık. Bu sene yine Aksa sineması bize destek oluyor, zaten şehrimizde bir tane sinema var, onlar da bize sağ olsunlar destek oluyorlar. Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle diğer esnaf arkadaşlarımızın da sponsorluklarıyla bu sene 20 ve 24 Kasım’da 2. Fethiye Film Festivalini gerçekleştireceğiz. Yurt dışından yabancı yönetmenler yurt içinden tanınmış yönetmenlerimiz, oyuncularımız şehrimize gelecekler. Birlikte gençlerle yurt dışından buraya gelen yabancı yönetmenlerle birlikte Fethiye Film Festivaline ev sahipliği yapacağız.”
 

Bakmadan Geçme