Fethiye İkinci El Pazarı'ndan Eğitime Katkı 55 Öğrenciye Burs

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her ayın ilk Perşembe günü düzenlenen İkinci El Pazarı, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden birine sahne oluyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, bu pazarda gerçekleştirdiği satışlarla elde ettiği gelirle 55 öğrenciye burs vererek eğitime önemli bir destek sağladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi yönetim kurulu üyesi Teslime Özşahinler, "Pazarda satılan tüm ürünler vatandaşlarımızın bağışlarıyla oluşuyor. Hiçbir ürün için para ödemiyoruz, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir çalışma yürütüyoruz. Bu sayede elde ettiğimiz gelirle 55 öğrencimizin eğitim masraflarına katkıda bulunuyoruz. Ancak son zamanlarda pazara olan ilgi biraz azaldı" dedi.
Özşahinler, pazarın azalan ilgisinin nedenlerine dair şunları söyledi: "Ekonomik koşulların zorlaşmasıyla birlikte insanların bağış yapma kapasiteleri de azalmış olabilir. Ayrıca, online alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar ikinci el eşyaları daha çok online platformlarda satmayı tercih ediyor olabilir."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN