Fethiye Osmanlı Ocakları Açıldı

Osmanlı Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı. Türkiye genelinde 2005 yılında kurulan Osmanlı Ocakları, Fethiye'de de kuruldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Osmanlı Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı. Türkiye genelinde 2005 yılında kurulan Osmanlı Ocakları, Fethiye’de  de kuruldu.

Osmanlı Ocakları İlçe Başkanlığı’na ise Ali Yücel  atandı.Osmanlı Ocakları İlçe Başkanlığı Pazar günü  İnönü Bulvarında , okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve dualar ile açıldı.Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Osmanlı Ocaklarının bir sivil toplum örgütü olduğunu ve herhangi bir siyasi parti ile alakalarının olmadığını söyledi. Açılış konuşmasında konuşma yapan Canpolat; “16 insanda yapılacak olan referandum  için  Pensilvanya’nın hayır kampanyası yaptığına değindi.

Fethiye Osmanlı Ocaklarının açılış törenine Genel Başkan Kadir Canpolat, genel merkez yöneticileri ve  davetliler katıldı.Törende açılış konuşmasını yapan Osmanlı Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Ali Yücel,”Osmanlı Ocakları Derneği 2005 yılında kurucu genel başkanımız Abdülkadir Canpolat tarafından 2009 yılında genel merkez Ankara’ya taşınarak kurulmuştur. Türkiye’de dış temsilcilikleri dahilinde 400  ayrı nokta da il ve ilçe bölge başkanlıkları mevcuttur. Ve gönüllü kayıtlı 3 milyonun üzerinde üyesi vardır. Kuruluşumuzun amacı Osmanlı medeniyetini yaşamak ve yaşatmaktır. Örf adet sevgi saygı ve hoşgörüyü yaşamak, unutmuş olduğumuz değerleri tekrar yaşamak için kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Her bir neferimiz vatan millet bayrak ve devlet aşkıyla yanmaktadır. Ve bununda böyle bilinmesi gerekmektedir. Tek bayrak, millet, tek devlet, tek vatan ilkesinden kesinlikle ayrılmayacağız. Yüzyıllardır emperyalist güçlerin bu cennet vatanı üzerindeki sömürgeci davranışlarına “Evet” ile  yıkacağız. İnşallah 15 Temmuzdaki gibi birlik ve beraberliğimizi 16 Nisan da yapılacak referandumda da hep birlikte göstereceğiz. Bizler geçmiş yıllarda  olanları unutmadık. Askerinin yemin törenine giden başı örtülü anaların asker ocağına alınmayan günleri unutmadık. Hak etmediği halde okullarda liselerde ve üniversitelerde, öğrencilerimizin başörtülerinden dolayı okullara alınmadığı günleri unutmadık. Bu günleri son vermek için 16 Nisan da  evet diyeceğiz. Rabbim bu kara günleri bir daha bu milletle yaşatmasın. Ve bu milletin boynunu hiçbir kulun önünde eğdirmesin. Bu ümmeti Muhammed sadece Allahın huzurunda eğilecektir. Başka hiç kimsenin önünde eğilmeyecektir. Bizler Türk milleti olarak ya bu topraklarda ölürüz yada bu topraklarda gözü olanlara bu toprakları mezar ederiz” dedi.

 

Osmanlı Ocakları olarak 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda “Evet” oyu kullanacaklarını söyleyen Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat ise konuşmasında, “Osmanlı ocakları 76 il 400 e aşkın ilçede  üretmiş olduğumuz  bu mücadelede hep birlikte ayrı yolda ayrı dağlarda ayrı  çatı altında bizim ile birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz.Osmanlı torunları olarak geçmişten gelen gururumuzu örf ve adetimizi gelenek ve göreneklerimizi yeni nesillere taşımayı kendimize borç bilerek bu yola baş koyduk. Bu ülkeye hizmet eden ak  kefenli askerleriyiz. Bu yolda birlik ve beraberliğimizi bozmadan el ele bu vatana bu millete devlete  din dil mezhep ayrımı etmeden Osmanlı kültürünü ve medeniyetini yaşatmak ve yaşamak için hep birlikte Osmanlı Ocakları olarak bizlere daha çok görev düşmektedir. Bu görevimizi vatan borcu olarak bilip, üzerimize düşen bütün sorumlulukları layıkıyla yapmaya devam edeceğiz. Osmanlı Ocakları olarak her geçen gün ailemize yeni fertler kazandırmaya devam edeceğiz. Bir başka baharda açmak üzere kurumuş toprağı altına dökülen yapraklar gibi yeniden filizlenip yeniden dirilen yeniden uyanan genç nesil. Osmanlı torunları. Burada Osmanlı medeniyetine ahlakına sanatına, kısaca Osmanlı medeniyetine hizmet etmek adına hepimize elzem vazife düşmektedir. Biz de yapılacak olan referandum da ilgili bir hususu belirteyim. PKK PYD FETÖ terör örgütleri, ülkemizi parçalamak bölmek yok etmek isteyenlerin hapsı hayır kampanyası düzenliyor. Birliğimizi beraberliğimizi yok etmek isteyen alçaklara karşı onurlu ve dik durmamız gerekiyor. Waşhington da Pensilvanya  da hayır kampanyalarını düzenleyen belirli var bunları unutmayalım. Hayır kampanyasını dış devletlerde düzenleyip ülkemizi bölmek, parçalamak ve yok etmek isteyenlere karşı Ankara’ da da yürütülen bir program var. Bu programın başında da recep Tayyip Erdoğan var, onun yanında duracağız ve referandumda evet diyeceğiz. Ülkemizi bölmek yok etmek isteyenler hayır kampanyası düzenliyor. Ülkemize vatanımıza milletimize devletimize ve bayrağımıza sahip çıkmak isteyen herkes evet kampanyası düzenliyor ve canıyla malıyla çalışıyor.16 nisan referandumda herkesi vicdanıyla bırakıyoruz.  Bu yolda göstermiş olduğumuz sadakatten itaatten ve fedakarlığımızdan dolayı teşekkür eder, Fethiye ilçe başkanlığımıza hayırlı olsun dileklerimi iletir, bir sonraki yeni kardeşlik zincirimizde buluşmak dileğiyle” diye  konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN