Fethiye Rotary Kulübü 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı'nda Bir Araya Geldi

Fethiye Rotary Kulübü tarafından Denizatı Restoran'da toplantı düzenlendi. Organize edilen toplantının konusu ise '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' oldu. Programa katılan Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ise günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye Rotary Kulübü tarafından ayda iki kez Çarşamba günleri düzenlenen toplantı ikincisi Gazeteciler ve Basın Bayramı günü olan 24 Temmuz’da yapıldı. Denizatı Restoran’da düzenlenen program Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve kulüp üyeleri katıldı. Programda konuşma yapan Köktener, günün anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda üyelerin sorularını da cevaplayan Köktener, “Bu özel davet için teşekkür ederim” dedi.
Programın devamında ise Fethiye Rötary Kulübü Başkanı Hüseyin Nazlıer tarafından slayt gösterisi ve kulüp içi projeler hakkında bilgiler aktarıldı.

Fethiye Rotary Kulübü 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı'nda Bir Araya Geldi

“Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı hepimize kutlu olsun”
Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, “Türk basınında sansürün 1908 yılında kaldırılmasının yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, sizlerle bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. 24 Temmuz, gazetecilik mesleğinin özgürlüğünü ve halkın doğru bilgiye ulaşma hakkını savunduğumuz önemli bir gün olarak hafızalarımızda yer edinmiştir.
Gazetecilik, demokrasinin en temel taşlarından biridir. Özgür, bağımsız ve tarafsız bir basın, toplumların sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi ve bireylerin bilinçli kararlar alabilmesi için vazgeçilmezdir. Bu nedenle, her bir gazeteci, sadece haber sunmakla kalmaz, aynı zamanda adaletin, doğruluğun ve şeffaflığın savunucusu olur.
Ancak, biz gazeteciler için bu yol her zaman kolay olmamıştır. Geçmişten bugüne pek çok zorlukla karşılaştık, sansürle mücadele ettik, baskılara direndik. Bugün burada, basın özgürlüğünü kutlarken, aynı zamanda bu uğurda mücadele veren tüm gazeteci dostlarımızı, hayatını kaybeden meslektaşlarımızı da anmak istiyorum. Onlar, halkın doğru bilgiye ulaşabilmesi için büyük fedakârlıklar yapmışlardır ve bizler de onların izinden gitmeye devam edeceğiz.
Dijital çağda, internet gazeteciliği de önemli bir yer edinmiştir. Bilgiye anında ulaşabilme imkânı ve geniş kitlelere hitap edebilme kapasitesiyle internet gazeteciliği, basının dinamiklerini ve gücünü yeniden şekillendirmiştir. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği olarak, bizler de bu değişimi yakından takip ediyor, mesleğimizi daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.
Bu özel gün vesilesiyle, tüm meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Gerçeğin peşinde koşarken gösterdiğiniz azim ve cesaret, hepimize ilham veriyor. Basın özgürlüğü mücadelesini birlikte sürdürerek, daha demokratik ve aydınlık bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı hepimize kutlu olsun!”

“Uyku kulüp kurma ve çocuk felci yararına konser düzenleyeceğiz”
Fethiye Rötary Kulübü Başkanı Hüseyin Nazlıer, “14 yıldır Fethiye Rötary Kulübü üyesiyim. 2024-2025 döneminde de kulüp başkanı olarak görev aldım. Ayda iki kez toplantı düzenliyoruz. Bu akşamki toplantının ana konusu ise basın mensuplarının bayramını kutlamaktı. Ayrıca Fethiye’de yaşayan yabancı dostlarımızla bir uydu kulüp kurmak ve çocuk felci yararına konser düzenlemek ile ilgili bir programımız oldu. Katılım için herkese teşekkür ediyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN