Fethiyeli Gaziler'den Başkan Gürün'e Teşekkür Plaketi

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'e Kıbrıs Gezisi için teşekkür ziyaretinde bulundular.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Kıbrıs Gezisi için teşekkür ziyaretinde bulundular.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da yaşayan 159 Kıbrıs Gazisi’ni 43 yıl sonra Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapıldığı adayı ziyaret için göndermiş, Gaziler barış getirdikleri adayı yıllar sonra görme fırsatı ve şehit silah arkadaşlarını ziyaret etme fırsatı bulmuşlardı. Fethiyeli Gaziler, Kıbrıs Gezisi için Muğla genelinde yaşayan gazileri bir araya getiren ve onları yıllar sonra barış getirmek için çıktıkları adayı ziyaret için gönderen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etmek için ziyaret etti.

Kıbrıs’ı, barış getirmek için havadan ve denizden çıkarma yaptıkları adayı 43 yıl sonra görmenin tarif edilemez bir duygu olduğunu söyleyen Gaziler kendilerini ilk günkü gibi heyecanlı ve gururlu hissettiklerini, adada yaşayan insanların yüzündeki gülümsemede, özgürce dolaşabilmelerinde bir nebze katkıları olmasının kendileri için yeterli olduğunu söylediler. 43 yıl sonra kendilerine Kıbrıs gezisi için her türlü imkanı sağlayan, gazileri bir araya getirerek barış getirilen toprakları belki de son kez görmelerini aracı olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür eden gaziler, ülkeleri için, birlik ve beraberliğimiz için her zaman hazır olduklarını söylediler.

Başkan Gürün;“Tarihin Yaşayan Şahitlerine Ziyaretleri için Teşekkür Ediyorum”

 

Kıbrıs’ta 43 yıl önce yaşanan insanlık dramını adaya barışı getirmek için giden Türk askerlerinin son verdiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün savaşı barışa çeviren ve ülkemiz toprakları için canını ortaya koyan bütün gazilerimize minnet borcu olduklarını ve haklarını asla ödeyemeyeceklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da yaşayan ve Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimizi bir araya getirerek barış getirdikleri toprakları tekrar görmelerini istedik. Bütün gazilerimiz bizim için değerli ve tarihin yaşayan şahitleri. Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde nasıl kurulduğu, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, daha sonra Kıbrıs’ta birlik ve beraberliğimiz için, atalarımızın, dedelerimizin nasıl mücadele ettiğini iyi bilmemiz ve gençlerimize de iyi öğretmemiz gerekiyor. Kıbrıs’ta 43 yıl önce yaşanan insanlık dramını adaya barış getirmek için giden askerlerimiz son vermiş ve barışı sağlayarak yurttaşlarımızın can güvenliğini sağlamışlardır. O günleri yaşayan gazilerimize minnet borcumuzu ödemek ve tarihe gazilerimizin anlatımından bir not düşmek için Kıbrıs ziyaretini düzenledik. Gazilerimize ülkemiz için yaptıkları için tekrar tekrar teşekkür ediyor, ziyaretleri için de onur duyduğumu bilmelerini istiyorum. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN