• Haberler
  • Güncel
  • Fethiyeli vatandaş evinin bahçesinde tropikal meyve Papaya yetiştirdi

Fethiyeli vatandaş evinin bahçesinde tropikal meyve Papaya yetiştirdi

Fethiye'nin Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan Alim Sur, evinin bahçesinde tropikal meyve yetiştirdi. Genellikle tropikal iklimlerde yetişen Papaya ağacını bahçesine diken Sur, bu ağaçtan mahsul aldı.

Fethiye'nin Çiftlik Mahallesi'nde ikamet eden Alim Sur, evinin bahçesine tropikal meyve olan Papaya’nın ağacını dikti. Tropikal iklimlerin sembolü olarak kabul edilen Papaya ağacını, başarılı bir şekilde yetiştirmeyi başardı. Genellikle sıcak ve nemli iklimleri seven papaya ağacının, Fethiye'nin yerel ikliminde de yetişebilmesi büyük ilgi uyandırdı.

Papaya Nedir?

Carica cinsinin bir üyesi olan papaya, görünümü kavuna, tadı balkabağına benzeyen, 5-10 m boya kadar uzayabilen, tek gövdeli, küçük, seyrek dallı bir ağacın meyvesidir. Son dönemlerde sıkça tüketilen bir meyve haline gelen papaya, vitamin, mineral ve fitokimyasallar açısından zengin bir meyvedir ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle sağlık açısından önemli faydalar içerir.
C vitamini, folat, A vitamini, magnezyum, lif ve antioksidanlar gibi içeriklere sahip olan Papaya, kardiyovasküler sağlığı korur, göz sağlığını destekler, kemik sağlığını güçlendirir. 
 

Bakmadan Geçme