Fethiyespor'da 2024-2025 Sezonu Hazırlıkları Başladı, Teknik Direktör Dinçel'den Açıklamalar

2024-2025 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan Fethiyespor'da sezon öncesi 1.Etap kamp çalışmaları bugün itibariyle Teknik Direktör Selahaddin Dinçel öncülüğünde başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiyespor, 2024-2025 sezonunda TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek. 28 Haziran Cuma günü akşam saatlerinde Fethiyespor Tesisleri’nde bir araya gelen takım oyuncuları, teknik direktör Selahaddin Dinçel öncülüğünde ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Tüm oyuncularla bugün bir araya gelerek ilk antrenmanı gerçekleştiren Selahaddin Dinçel,  tüm oyuncularına bu sezon çok güvendiğini dile getirdi. 

2024-2025 SEZON HAZIRLIKLARINA BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADIK 

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, tam takım halinde sezon hazırlıklarına başladıklarını belirterek açıklamalarda bulundu. Dinçel açıklamasında, “2024- 2025 sezon hazırlıklarına bugün itibariyle başladık. 24  kişilik bir antrenman grubuyla ilk çalışmayı gerçekleştirdik. Birkaç oyuncumuz izinli onlarda hem yarın hem Pazar günü kafileye dahil olacak. Tabii herkes meraklıdır Fethiyespor ne yapıyor diye soruyorlar bizi de sürekli arıyorlar. Özellikle önce şunu belirtmek istiyorum Türkiye Futbol Federasyonu'nun getirmiş olduğu genç oyunculara yönelik bir kural var. Bu karar 2 sene önce hayata geçti son 2 yıldır genç oyuncu sayısı her sezon artıyor genç oyuncu bulundurma sayısını geçtiğimiz sezon bizim ligimizde saha içerisinde bir tane maç kadrosunda 4 tane oyuncu bulunduğumuz var. Yani takımların yaş ortalamasını düşürmeye çalışılıyor ve genç oyuncu sayısının artması hedefleniyor. Bu şekilde böyle bir kural içerisinde bizde hareket etmeye çalışıyoruz. Biz de sezonu bitirdikten sonra yönetim kurulumuza yapmış olduğumuz çalışmalarda yaş ortalamasını mutlak düşürme kararı aldık. Genç oyuncuları mecbur oynatma zorunluluğu olduğu için daha fazla geleceği olan genç yetenekli oyuncuları bünyemize dahil etmeye çalışıyoruz ve bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kendi genç oyuncularımızda hem fiziksel olarak hem oyunsal olarak daha iyi seviyeye getirmeye çalışıyoruz onlardan faydalanmaya çalışıyoruz. Takım yapısı içerisinde önemli bir rol almalarını istiyoruz bu demek değil ki Fethiyespor hedefsiz.. Bugün itibariyle Türkiye liglerinin analizini yaptığımızda birçok takımın daha hocasının belli olmadığı bazı takımların kongre süreçlerinin devam ettiği bazı takımlarda yaprak dahi kımıldamadığını görüyoruz ama bugün Fethiyespor'a baktığımızda elinde belli bir iskeleti olan ve start vermiş olan bir Fethiyespor var biz normal şartlardan bir hafta önce gibi sezon hazırlıklarına başladık. Bunu yapmamızda ki amaç da bizim kendi gençlerimizin ve bünyemizde var olan oyuncularımızı bir an önce daha erken hazırlama hedefiyle bunu gerçekleştirdik.” 

4 ETAP KAMPIMIZ OLACAK 
Dinçel, yeni sezon öncesi hazırlıklar kapsamında 4 etabın olacağını söyledi. Açıklamasında: “4 etap kampımız var. Birinci etabımız bugün başladı ayın 12’sine kadar  devam edecek. 12 - 15 Temmuz arasında bir izin yapacağız. 15 Temmuz’da tekrar ikinci etap Fethiye kampına başlayacağız. 28 Temmuz'a kadar ikinci etabımız devam edecek 31 Temmuz itibariyle Kocaeli Kartepe'de üçüncü etap  başlayacak ve yaklaşık 15 günlük oradaki kampımızdan sonra lig için Fethiye'ye döneceğiz. Bu hazırlık dönemi içerisinde planladığımız 11 tane hazırlık maçı var bu hazırlık maçlarının 6 tanesini biz bu bölgede gerek kendi sahamızda gerek yakın çevredeki takımlarla planladık 5 tane hazırlık maçımız da Kocaeli'nde Kartepe’de oynayacağız ve sezon başı hazırlıklarını bu şekilde devam ettireceğiz.” 

GÖRÜŞME AŞAMASINDA OLDUĞUMUZ OYUNCULAR VAR 
Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, transfer konusuna da açıklık getirdi.. Dinçel, “Bugün itibariyle resmi imza atan bir oyuncumuz var. O da şuan içimizde, Okan Erdik  resmi imzayı attı. Prensipte anlaştığımız fakat bonservis problemi olan oyuncular var muhtemelen hafta içerisinde işleri hallolacak. Bir hafta içerisinde bünyemize dahil olacaktır. Görüşme aşamasında olduğumuz oyuncular var net bir transfer bittiğinde mutlaka kulübümüz sizlerle o oyuncu isimlerinde paylaşacaktır. Biz her mevkiye oyuncu baktık her mevkide oyuncu değerlendirmesi yaptık ama şu anda kaleci transferi düşünmüyoruz. Kaleci Anıl, Halil var bir de genç kalecilerimiz takımın içerisinde. Bu sebeple bir kaleci transferini düşünmüyoruz. Stoper almayı planlıyoruz. Orta sahayla ilgili prensip anlaşması yaptığımız oyuncular var onları bekliyoruz hücum hattına mutlaka takviye yapacağız hücum hattıyla ilgili de görüşmelerimiz devam edecek.” 

NURETTİN ÇAKIR AĞUSTOS’TA NORMAL ŞARTLARDA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK 
28 Nisan 2024’te oynanan Fethiyespor – Etimesgut Belediyespor maçından 1 gün önce antrenmanda sakatlanan Nurettin Çakır’ın durumuyla ilgili konuşan Dinçel, “Nurettin Çakır, tam iki ay önce sakatlık geçirdi. Bir ayını fizik tedavi öncesi sadece istirahatle geçirdi. İkinci ayı İzmir'de fizik tedaviyle geçirdi ve bugün itibariyle o da takımla birlikte. Fakat bir aylık özel çalışma süreci var bizim kendi sağlık ekibimizle ve zaman zaman da fizik tedavi merkezine gidip oradaki seanslarla bu bir ayı geçirecek.  Ağustos ayının başından itibaren normal şartlarda çalışmaya başlayacak. Şu anda gayet iyi şekilde bir iyileşme sürecini görebiliyoruz doktorların da bize vermiş olduğu rapor bu.” ifadelelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN