FTSO'dan çağrı: Sahiplen, Bir Cana Nefes Ol

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, sokakta veya barınakta yaşayan hayvanların sahiplenilmesi için çağrı yaptı. 'Sahiplen, Bir Cana Nefes Ol' sloganıyla yapılan çağrıyla, hayvansever işletmelerin ve vatandaşların sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırıp, sahiplenmesi ve sıcak bir yuva olması hedefleniyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan çağrı şöyle: TBMM Genel Kurulu'ndan 30 Temmuz 2024 tarihinde geçen ve 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile başlayan yeni süreçte, toplumsal barışın bozulmaması ve sokakta yaşayan canlarımız için en iyi yol, kısırlaştırma ve bireysel sahiplenme olacaktır.

Yörük kültürünün hâkim olduğu, medeniyetler beşiği bu toprakların tüm Türkiye’ye örnek olması amacıyla belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm işletmelerimizi, iş adamlarımızı ve hayvan severlerimizi kısırlaştırmaya destek olmaya ve bir sokak canımıza nefes olmaya davet ediyoruz. Bölgemizin 11.000 üyeli Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu’nu (HAYPET) temsilen Selda Korhan Kaya’nın Odamıza yazdığı mektupta önerdiği gibi her işletmemiz, fabrikamız, hayvanseverlerimiz sokaktan veya barınaktan bir evcil hayvan sahiplenirse ciddi bir yol kat edilebilir.
 

Elbette münferit olarak yaşanan ve yaralanma ile sonuçlanan vakalar hepimizi üzüyor. Bu olayların azaltılması için sokakta başıboş yaşayan hayvan sayısının azaltılması gerekiyor.

Tüm dünyadan misafirleri ağırladığımız bu özel topraklar hepimize yeter anlayışıyla, turizm cennetimizin adına layık vicdan ve merhametli insanların yaşadığı bir yer olduğunu kanıtlamanın tam da zamanı.

Ayrıca yoğun iş temposu içinde hepimiz stresli zamanlardan geçiyoruz. Sevgi her şeyin ilacı. Sahipleneceğimiz evcil hayvanlar sayesinde daha mutlu ve huzurlu olabiliriz. Sahipleneceğimiz canlar, çocuklarımıza da sorumluluk duygusunun aşılanmasına katkı sağlayacaktır. Bu anlayışla tüm işletmelerimize ve halkımıza çağrıda bulunuyoruz: Sahiplenelim, bir cana nefes olalım.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN